Slank recept: filotaart gevuld met artisjokharten, romige geitenkaas en zwarte olijven

Slank recept: filotaart gevuld met artisjokharten, romige geitenkaas en zwarte olijven

Wil je het jaar gezond beginnen? Goed nieuws: we delen aan het begin van dit jaar 10 gezonde (maar lekkere) slank recepten op Vriendin.nl. Alle recepten zijn onder de 500 Kcal p.p. Iedere middag om 16.00 uur verschijnt er een nieuw recept.

Wil je het jaar gezond beginnen? Goed nieuws: we delen aan het begin van dit jaar 10 gezonde (maar lekkere) slank recepten op Vriendin.nl. Alle recepten zijn onder de 500 Kcal p.p. Iedere middag om 16.00 uur verschijnt er een nieuw recept.

Bereidingstijd: 20 minuten
Oventijd: 25 minuten
Kcal: 320 p.p.

Ingrediënten: 8 vellen diepvriesfilodeeg, ontdooid • 25 g boter, gesmolten • 3 eieren • 100 ml slagroom • 1 teentje knoflook • versgemalen nootmuskaat • 1 tl gekneusd venkelzaad • 150 g Parmezaanse kaas, geraspt • 1 tl olijfolie met truffelaroma • 130 g gegrilde artisjokharten, op olie, uitgelekt • 100 g zwarte olijven, pitloos • 1 bakje tuinkers Extra nodig: lage, ronde taartvorm van 22 cm, ingevet

Verwarm de oven voor op 170ºC. Bestrijk de vellen filodeeg aan beide kanten dun met de gesmolten boter. Bedek de bodem van de taartvorm met het deeg. Zorg dat je de vellen steeds een kwartslag draait (als een soort waaier) en druk licht aan. Knip de buitenste randen iets bij. • Klop de eieren los en schenk de room erbij. Pers de knoflook en voeg toe. Strooi de overige specerijen, de olijfolie en de helft van de kaas erdoor. Schep om, om de vulling te mengen. Schenk het eimengsel in de vorm. Deze moet ruim een centimeter onder de rand uitkomen. • Verdeel de artisjokken en olijven erover. Bestrooi met de rest van de Parmezaanse kaas en bak de filotaart in het midden van de oven in 20-25 minuten goudbruin. • Laat iets afkoelen en garneer met de tuinkers.

Tip
Om te checken of de taart gaar is, prik je er met een satéprikker in. Als deze er schoon uitkomt, is de vulling gaar.

Productie: Tessa Klösters. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Receptuur & Foodstyling: Jessica Lek.