Culinair

Recept voor wortel-kokos pannekoeken met kaneel

Op 22 maart is het Nationale Pannenkoekdag! Daarom delen we alvast de lekkerste recepten voor pannekoeken met je. We kregen dit recept van Koopmans. Geïnspireerd op carrotcake.

Bereidingstijd: 30 minuten
Aantal porties: 12 stuks
Bakgerei: beslagkom, mixer of garde, Tefal-pannenkoekenpan, rasp

Ingrediënten

1 pak Koopmans Pannenkoekenmix Volkoren, 750 ml melk, 4 eieren, 50 g roomboter (of een scheutje olie), 1 el gemalen kaneel, 150 g geraspte wortels, 80 g geraspte kokos en 50 g grof gehakte walnoten

Zo maak je deze pannekoeken

Stap 1. Rasp de wortels.
Stap 2. Doe de mix in een beslagkom en voeg de melk en eieren toe.
Stap 3. Roer het geheel met een mixer of garde tot een glad beslag.
Stap 4. Roer de kaneel, de geraspte wortel en de kokos door het beslag.
Stap 5. Verhit een klontje boter of een scheutje olie in een koekenpan.
Stap 6. Giet wat beslag in de pan, laat het uitlopen over de bodem. Bak de pannenkoeken aan
beide zijden goudbruin.
Stap 7. Garneer de pannenkoek met wat overige geraspte wortel, geraspte kokos en walnoten

Nóg lekkerder met deze tip!

Lekker met ahornsiroop.

Winnen!

Je maakt deze week kans op een pannekoekenpakket van Koopmans t.w.v. € 37,50.

Foto: Koopmans

Reageer op dit artikel

Instagram