Placeholder

Recept voor tjaptjoi met kip en garnalen

Tjaptjoi is een Chinees gerecht. De naam bestaat uit twee Kantonese woorden: tjap betekent ‘gemengd’ en tjoi betekent ‘groente’. Lekker met een beetje kroepoek.

Tjaptjoi is een Chinees gerecht. De naam bestaat uit twee Kantonese woorden: tjap betekent ‘gemengd’ en tjoi betekent ‘groente’. Lekker met een beetje kroepoek.

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten:
• 300 g rijstnoedels (2 mm)
• 300 g kipreepjes
• 3 el zonnebloemolie
• 600 g Thaise of Japanse roerbakgroenten, grofgesneden
• 1 bakje shiitake, in reepjes
• 2 el oestersaus
• 2 el sojasaus
• 300 ml kippenbouillon (van tablet)
• 3 tl maizena
• 100 g garnalen, gekookt
• 10 g basilicumblaadjes
• 125 g taugé

Ook lekker: Koreaanse noedels met groenten

Aan de slag:
1. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel af met koud water. Laat goed uitlekken.
2. Roerbak de kipreepjes een paar minuten in de zonnebloemolie. Schep de roerbakgroenten en shiitake erdoor en bak een paar minuten mee.
3. Mix de oestersaus, sojasaus, bouillon en maizena in een kommetje en schep door het gerecht. Blijf omscheppen tot de saus bindt. Schep de garnalen, basilicum en noedels erdoor en warm even goed door.
4. Verdeel over diepe borden (of kommen) en verdeel de taugé erover.

Productie: Tessa Klösters. Foto’s: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Receptuur & foodstyling: Eke Mariën.