Culinair

Recept voor pompoensoep met zure room en munt

Door de ene dag extra veel te maken, kun je de volgende dag supersnel een maaltijd op tafel zetten. Bijvoorbeeld deze pompoensoep met zure room en munt.

Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten

• 2 el zonnebloemolie
• 2 tenen knoflook, geschild en gesneden
• leftovers van de pittige pompoen
• 1200 ml groentebouillon (van een blokje)
• 1 limoen
• zure room
• bosje munt

Deze vier varianten van pompoensoep zijn ook heerlijk

Aan de slag

1. Verhit de olie in een ruime soeppan. Voeg de knoflook toe en bak 1-2 minuten zachtjes aan. Voeg de pompoen en groentebouillon toe en breng het geheel aan de kook. Laat het 5 minuten doorkoken en pureer de soep met een staafmixer. Breng de soep op smaak met zout, peper en limoensap.
2. Snijd de tomaten van de vorige dag fijn en voeg de tomaten en kikkerweten toe aan de soep.
3. Verdeel de soep over de kommen en maak af met wat zure room en fijngesneden munt. Lekker met een stuk brood.

Tip Ook nog rijst over? Doe de kokosrijst onderin de kommen en schep de warme soep erop.

Ook lekker: pompoenspaghetti met pesto

Productie: Tessa Klösters. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Receptuur & foodstyling: Victor de Launay.

Reageer op dit artikel

Instagram