Culinair

Recept voor pastasalade met meloen en rauwe ham

Deze pastasalade met meloen en rauwe ham is lekker makkelijk en handig om mee te nemen.

Voor 4-6 personen

Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten

• 250 g volkoren fusilli
• ½ cantaloupe meloen
• 1 bekertje crème fraîche (à 125 ml)
• 2 el mayonaise
• 2 stengels bleekselderij, in dunne boogjes
• 300 g snoepgroente-tomatenmix, gehalveerd
• 150 g minimozzarella, uitgelekt
• handje zwarte olijven, in plakjes
• 50 g babyspinazieblaadjes
• 100 g rauwe ham, in plakjes
• 2 el geroosterde pijnboompitten
• handje verse basilicumblaadjes

Ook lekker: pastasalade met gerookte kip en geitenkaas

Aan de slag

1. Breng een pan met water en wat zout aan de kook. Voeg de pasta toe zodra het water kookt in kook beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel koud onder de kraan.
2. Verwijder de zaden uit de meloen en snijd hem in parten. Verwijder de schil en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes.
3. Roer de crème fraîche los en meng er de mayonaise door. Breng op smaak met peper en zout.
4. Meng de pasta met de dressing, bleekselderij, tomaatjes, mozzarella, olijven en spinazie.
5. Verdeel over een schaal en leg er plakken ham en meloen tussen. Bestrooi met pijnboompitten en garneer met blaadjes basilicum.

Meenemen: maak de salade tot de laatste stap in een vershoudbak. Doe de gesneden meloen en pijnboompitten elk apart in een bakje. Houd de ham in de winkelverpakking. Neem een plantje basilicum mee zodat je de blaadjes vers kunt plukken.

Lees ook: 7 makkelijke en lekkere pastarecepten

Productie: Tessa Klösters. Foto’s Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Receptuur en foodstyling: Eke Mariën.

Reageer op dit artikel