Culinair

Recept voor pasta al forno

Dit recept is vooraf te bereiden. De saus wordt nog lekkerder als je eerst een teentje knoflook en een ui fruit. Een gedroogd pepertje zorgt voor wat pit.

Ingrediënten

– 350 g penne
– 1 grote aubergine
– 1 blik tomatenblokjes (400 ml)
– bosje verse basilicum
– 2 volle el kappertjes
– 1 grote bol mozzarella

Ook lekker: Recept voor hartige taart met spinazie en ricotta 

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de aubergine in kleine blokjes. Verhit een scheut olijfolie in een hapjespan. Bak de blokjes aubergine al omscheppend in een paar minuten gaar en zacht. Doe de tomatenblokjes erbij. Voeg zout en peper toe, en bijna alle gehakte basilicum. Laat onder een deksel rustig 10 minuten pruttelen. Kook intussen de pasta 1 minuut korter dan op de verpakking staat. Giet af. Schep grondig door de saus, samen met de uitgelekte kappertjes. Voeg naar smaak zout en peper toe. Doe alles in een ingevette ovenschaal. Tot dit punt kun je alles van tevoren al maken.

Snijd de mozzarella in stukjes en verdeel over de schaal. Zet 20 minuten in het midden van de oven tot de kaas gesmolten is. Garneer met de overige basilicum.

Bereidingstijd: 20 minuten
Oventijd: 20 minuten

Foto: Peter Kooijman

Reageer op dit artikel