Culinair

Recept voor mini-pannekoekjes met fruit

Maak eens deze mini-pannekoekjes! Dat is weer eens anders dan de traditionele pannekoek. Een leuke kindertraktatie!

Ook een lekkere variatie: Recept voor spinazie-pannekoeken

Bereidingstijd: 30 minuten.
Portie: 15 stuks
Bakgerei: koekenpan, soeplepel, mixer met garden, 15 satéprikkers, uitsteekvormpje (rond)

Ingrediënten

150 g aardbeien, 3 bananen, 2 eieren, 850 ml melk en 1 pak Koopmans Pannenkoekenmix Origineel

Zo maak je ze

Stap 1. Snijd de bananen en aardbeien in plakken.
Stap 2. Doe de mix in een beslagkom, voeg de helft van de melk toe en roer met behulp van een garde tot een beslag. Voeg al roerende de resterende melk en de eieren toe en roer tot een glad geheel.
Stap 3. Verhit een klontje boter in een koekenpan, schenk met een soeplepel het beslag in de pan en bak de pannenkoek aan beide kanten goudbruin. Herhaal deze stap totdat het pannenkoekbeslag op is.
Stap 4. Steek met een uitsteker rondjes uit de pannenkoeken. Rijg een mini pannenkoekje aan een satéprikker, volg met een plakje banaan, een mini-pannenkoekje, een plakje aardbei en sluit af met een mini-pannenkoekje. Herhaal deze stap totdat alle pannenkoekjes op zijn.

Tip: Serveer met stroop en poedersuiker.

Foto: Koopmans

Reageer op dit artikel

Instagram