Ontwerp Zonder Titel 2020 11 23t125347.714

Recept voor Mexicaanse wraps met zelfgemaakte guacamole

Het is die tijd van het jaar waarin we net de zomertijd hebben ingeruild voor wintertijd. Terwijl we ons voorbereiden op kortere, maar ook volgeplande dagen hebben we snelle en gezonde recepten nodig die we gemakkelijk kunnen maken.

JUMBO

Op zoek naar een antwoord op de vraag: wat eten we vandaag
? Bekijk dan ook eens de website van JUMBO. Elke dag van de maand zijn hier nieuwe inspirerende recepten te vinden. Vandaag delen we een gezonde optie: Mexicaanse wraps met zelfgemaakte guacamole.

Ingrediënten en benodigdheden voor vier personen:

– 500 g trostomaten
– 2 eetrijpe avocado’s
– 15 g koriander
– 1 limoen
– 300 g Iers Rund bieflap
– 1 el zonnebloemolie
– 70 g Mexicaans stoofpotje barbacoa
– 400 g Mexicaanse roerbakmix
– 6 tortilla’s
– 150 g Tex-Mex geraspte
– 1 grillpan

Bereidingswijze

Dit snelle hoofdgerecht is voor 4 personen en duurt ongeveer 25 minuten om voor te bereiden. Ook erg gemakkelijk om te bewaren de volgende dag nog eens van te smullen!

Allereerst snijd je de tomaten in kwarten, verwijder je de zaadlijsten en snijd je het vruchtvlees in kleine gelijke blokjes. Daarna halveer je de avocado’s, verwijder je de pit, schep je het vruchtvlees uit de schil, snijd je deze in blokjes.

Vervolgens schep je er een derde van de tomatenblokjes door. Hierna snijd de koriander fijn en schep door de avocado en tomaat. Boen de limoen goed schoon en rasp de groene schil eraf. Halveer de limoen en pers er de helft boven het geheel uit. Breng de guacamole op smaak op zout en peper. Je kunt het kommetje het beste even goed doorscheppen.

De volgende stap is om de bieflappen in reepjes te snijden. Verhit de boter of olie in een ruime pan en fruit de kruidenpasta kort aan. Voeg het gesneden vlees toe en bak 5 minuten in de pasta. Voeg de roerbakmix en de rest van de tomatenblokjes toe en deze bak nog 3 minuten mee. Breng het geheel wederom op smaak met zout en peper.

Verhit intussen de grillpan. Verdeel daarna de vulling over de tortilla’s en strooi er de kaas over. Vouw eerst de zijkanten van elke tortilla over de vulling naar binnen en rol er vervolgens een pakketje van. Gril de pakketjes rond tot er herkenbare grill streepjes op staan. Halveer de gegrilde wraps en leg op elk bord 3 helften. Serveer op tafel met de eerder gemaakt guacamole. Blijft er guacamole over dan is dat ook lekker voor op brood de volgende dag!

Meer gezonde en gemakkelijk kookinspiratie, zoals dit makkelijke recept vind je op de receptenpagina van Jumbo!

Partnerbijdrage: JUMBO