Recept voor glutenvrij key lime pie met groene thee van Oh My Pie X Mevrouw Cha

Glutenvrij recept voor key lime pie met groene thee van Oh My Pie

Dit is er zo één. Zo’n glutenvrij recept dat je eigenlijk voor je zelf wilt houden. Zacht, crèmig, zoet en fris tegelijk met een crunchy bodem. Deze waanzinnige taart is een juweeltje voor het oog en een smaaksensatie voor de mond! De groene thee combineert fantastisch met de limoenen en de romige structuur.

Dit is er zo één. Zo’n glutenvrij recept dat je eigenlijk voor je zelf wilt houden. Zacht, crèmig, zoet en fris tegelijk met een crunchy bodem. Deze waanzinnige taart is een juweeltje voor het oog en een smaaksensatie voor de mond! De groene thee combineert fantastisch met de limoenen en de romige structuur.

Een glutenvrijrecept van Oh my pie x mevrouw Cha

Dit recept is glutenvrij, lactosevrij én zonder geraffineerde suikers!

Wat heb je nodig?

Voor de bodem

Voor de bodem: 150 g gemengde noten • 10 Medjoul dadels (ontpit).

Voor de vulling

– 500 g kokosyoghurt
– 1 blik kokosmelk (minstens een nacht in de koelkast)
– 3 el honing
– 8 blaadjes gelatine

Voor de toplaag

– 400 g kokosyoghurt
– 1 avocado
– Sap van 1-2 limoen(en)
– 3 el honing
– 1 tl vanille-extract
– 4 blaadjes gelatine
– 100 ml sterk getrokken groene thee.

Voor de topping

– Rasp van 1 limoen
– Pistachenoten, gehakt
– Kokosrasp of -vlokken

Extra

Keukenmachine, springvorm 18 cm, bakpapier, pannetje, mengkom

Wat moet je doen?

1. Bekleed de bodem van een ronde springvorm met een stuk bakpapier. Maal de noten grof in de keukenmachine. Voeg de dadels toe en laat de machine draaien tot het een plakkerig mengsel is. Voeg een snufje zout toe en laat de machine nog even kort draaien.

2. Stort dit op de bodem van je springvorm en druk met een lepel of spatel goed plat. Zet weg in de koelkast.

3. Open het blikje kokosmelk voorzichtig en schep met een lepel de dikke roomlaag uit het blikje in een beslagkom. Pas op dat je niet het vloeibare gedeelte meeneemt! Klop dit met de mixer tot een soort lobbige slagroomachtige substantie.

4. Doe de kokosyoghurt samen met de honing in de beslagkom en mix het mengsel even goed luchtig. Proef of het zoet genoeg is, voeg indien nodig nog wat honing toe.

5. Laat acht gelatineblaadjes even weken in koud water. Vervolgens kun je deze uitknijpen en verwarmen in een paar eetlepels van het overgebleven kokosvocht (uit het blikje). Roer het mengsel goed door zodat er geen klontjes meer te zien zijn.

6. Als de gelatine goed is opgelost, voeg je deze toe aan de kokosyoghurt. Mix het geheel goed zodat het bindmiddel niet gaat klonteren. Mix dan het mengsel nog even op hoge snelheid, zodat het het heel luchtig wordt.

7. Haal de springvorm uit de koelkast en giet het kokosmengsel op de notenbodem. Zet de springvorm terug in de koelkast zodat de eerste laag goed kan opstijven.

8. Roer de kokosyoghurt los in een mengkom. Snijd de avocado open, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees eruit. Doe dit bij de kokosyoghurt.

9. Pers de limoenen uit en doe dit samen met het zoetmiddel en vanille ook bij de kokosslagroom.

10. Bewerk dit met de mixer of een staafmixer tot een glad geheel. Proef of het goed op smaak is. Voeg naar wens meer limoensap of honing toe.

11. Laat vier gelatineblaadjes even weken in koud water. Vervolgens kun je deze uitknijpen en verwarmen in de groene thee. Roer het mengsel goed door zodat er geen klontjes meer te zien zijn.

12. Als de gelatine goed opgelost is voeg je deze toe aan het avocadomengsel. Mix het geheel goed zodat het bindmiddel niet gaat klonteren. Giet dit over de kokosyoghurtlaag en verspreid gelijkmatig. Plaats terug in de koelkast en laat goed opstijven.

13. Hak een klein handje pistachenoten grof.

14. Rasp de schil van 1 limoen en strooi dit samen met de pistachenoten over de taart. Genieten maar!