Placeholder

Recept voor garnalencurry met tuinerwtjes

Geen zin om lang in de keuken te staan? Dan is een curry ideaal! Deze garnalencurry met tuinerwtjes staat binnen een kwartier op tafel.

Geen zin om lang in de keuken te staan? Dan is een curry ideaal! Deze garnalencurry met tuinerwtjes staat binnen een kwartier op tafel.

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten:
• 450 g gamba’s, rauw en gepeld
• 2 rode uien, in halve ringen gesneden
• 2 teentjes knoflook, geperst
• 5 cm verse gember, geraspt
• 1 rode peper, in reepjes
• 1 blik tomaatblokjes (400 g)
• 4 el vissaus
• 1 el bruine suiker
• 100 g santen (kokoscrème)
• 300 g tuinerwtjes
• 8 naturel pappadums

Ook lekker: Indiase bloemkoolcurry

Aan de slag:
1. Ontdooi de gamba’s in een kom met water. Giet af en laat goed uitlekken.
2. Fruit de ui, knoflook en gember 3 minuten in 2 eetlepels olie in een hapjespan. Voeg de garnalen en rode peper toe en bak een paar minuten mee tot de garnalen roze kleuren. Doe dan de tomaatblokjes, vissaus en suiker erbij en breng het gerecht tot het kookpunt. Smelt de santen erdoor en voeg de tuinerwten toe.
3. Breng opnieuw tot het kookpunt en laat het gerecht 5 minuten zachtjes koken.
4. Serveer in kommen of in een schaal. Serveer samen met de pappadums.

Tip! Lekker met gebakken gele rijst. Fruit hiervoor 1 tl geelwortel en 1 gesnipperde ui in 2 el olie en voeg 500 g gare koude rijst toe. Even opbakken en klaar!

Productie: Tessa Klösters. Foto’s: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Receptuur en foodstyling: Eke Mariën.