Placeholder

Recept voor broccolisoep met geitenkaas en bacon

Er gaat niets boven een warme kop soep op een frisse herfstdag. Deze broccolisoep is heerlijk te combineren met geitenkaas en bacon. En hij staat zo op tafel!

Er gaat niets boven een warme kop soep op een frisse herfstdag. Deze broccolisoep is heerlijk te combineren met geitenkaas en bacon. En hij staat zo op tafel!

Ingrediënten:
• 4 aardappels
• 1 teentje knoflook
• 2 sjalotjes
• 2 groentebouillonblokjes
• 800 g broccoli
• handje geschaafde amandelen
• 8 plakjes uitgebakken bacon
• 200 g zachte geitenkaas

Ook lekker: doperwtensoep met munt en geitenkaas

Aan de slag:
1. Schil de aardappels en snijd ze in blokjes. Snijd de knoflook en sjalotjes fijn. Bak in wat olie de knoflook en ui en aardappelblokjes zacht en glazig.
2. Voeg 1 liter water en de bouillonblokjestoe en doe de broccoliroosjes erbij.
3. Breng de soep aan de kook, draai het vuur laag, doe een deksel op de pan en kook de broccolisoep in 7 minuten gaar.
4. Pureer de soep met een staafmixer.
5. Rooster in een droge pan het amandelschaafsel. Voeg vlak voor serveren de plakjes baconen het amandelschaafsel toe en brokkel de geitenkaas erover.

Productie: Tessa Klösters. Foto’s: Lynn van Woudenbergh. Styling, receptuur en foodstyling: Iris van Woudenbergh.