Placeholder

Recept voor doperwtensoep met munt en geitenkaas

Op koude dagen is zo’n warme kop soep éxtra lekker. Heb je ’s avonds wat meer tijd? Bak er dan ook knapperige soepstengels bij.

Op koude dagen is zo’n warme kop soep éxtra lekker. Heb je ’s avonds wat meer tijd? Bak er dan ook knapperige soepstengels bij.

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten:
• 2 uien, in halve ringen
• 2 teentjes knoflook, fijngehakt
• 250 g doperwten (diepvries)
• 750 ml groentebouillon (van tablet)
• 1tl citroensap
• 10 g muntblaadjes, fijngehakt
• 100 g jonge geitenkaas
• 2 el extra vierge olijfolie

Aan de slag:
1. Verhit een paar eetlepels olie in een hoge (soep)pan. Fruit hierin de ui een paar minuten. Voeg de knoflook toe en bak een minuutje mee.
2. Schenk de bouillon in de pan en breng aan de kook. Voeg de doperwten toe en breng opnieuw tegen de kook. Laat 5 minuten zachtjes koken met een deksel op de pan.
3. Pureer de soep kort met een staafmixer zodat een deel van de bonen nog heel blijft. Breng de soep op smaak met zout, peper en een paar druppels citroensap.
4. Schenk de soep in kommen en serveer met de fijngehakte munt. Brokkel de geitenkaas erover en schenk er wat extra vierge olijfolie over. Garneer met nog wat muntblaadjes.

Tip:
Lekker met zelfgebakken soepstengels. Gebruik hiervoor stroken bladerdeeg (bijvoorbeeld de afsnijdsels van de hartige taart, zie recept verderop). Smeer ze in met losgeklopt ei en bestrooi met een beetje geraspte kaas. Draai de uiteinden van de repen tegen elkaar in zodat het deeg rondom draait. Leg op bakpapier en bak in 20 minuten goudbruin in een voorverwarmde oven van 180°C.

Productie: Tessa Klösters. Foto’s: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Receptuur en foodstyling: Eke Mariën.

Ook lekker: recept voor broccoli-spinaziesoep