Placeholder

Recept voor beenhammetje met mosterd en dille en pompoenpuree

Het is bijna Kerst! Hoog tijd om het menu samen te stellen. Dit beenhammetje met mosterd en dille zal bij iedereen in de smaak vallen. Vooral met pompoenpuree!

Het is bijna Kerst! Hoog tijd om het menu samen te stellen. Dit beenhammetje met mosterd en dille zal bij iedereen in de smaak vallen. Vooral met pompoenpuree!

Bereidingstijd: 25 minuten
Oventijd: 45 minuten

Ingrediënten:
• 1 el olie
• 1 tl zoet paprikapoeder
• 1 tl gemalen piment
• 1 el honing
• 1 beenhammetje van 600 g voor in de oven
• 50 g boter
• 2 el grove Zaanse mosterd
• 1 bakje dille
• 450 g pompoenblokjes (diepvries)
• 500 g aardappelpuree

Aan de slag:
1. Verwarm de oven voor op 160°C. Meng de olie met het paprikapoeder, piment en de honing en smeer de ham hiermee in.*
2. Leg de ham in een ovenschaal. Snijd de boter in plakjes en leg ze op de ham. Bak de ham in het midden van de oven in 45 minuten gaar. Gebruik eventueel een kernthermometer: bij 70°C is de ham gaar.
3. Kook ondertussen de pompoenblokjes 10 minuten in een bodempje water met wat zout en een deksel op de pan. Giet ze af.
4. Verwarm de aardappelpuree in een pan en roer de pompoenblokjes erdoor.
5. Laat de ham 5 minuten afkoelen en smeer hem dan in met de mosterd. Bestrooi rondom met dille. Snijd de ham in dunne plakken en serveer op een schaal bij de pompoenaardappelpuree.

* Mochten er kruiden met de ham zijn meegeleverd, dan kun je deze ook gebruiken. Meng ze dan door een beetje olie.

Productie: Tessa Klösters. Foto’s: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Receptuur en foodstyling: Eke Mariën.

Ook lekker:

Gebraden beenham: glazuur en pekelen