Placeholder

Recept voor asperges met Hollandse garnaaltjes en dilledressing

Het aspergeseizoen is weer geopend. Daarom delen we vandaag dit recept voor asperges met Hollandse garnaaltjes en dilledressing.

Het aspergeseizoen is weer geopend. Daarom delen we vandaag dit recept voor asperges met Hollandse garnaaltjes en dilledressing.

Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: ca. 30 minuten

Boodschappenlijstje

  • 2 kg witte asperges
  • 700 g krieltjes
  • 2 el olijfolie, om te bakken
  • 1 el citroensap
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 1 el dille, fijngehakt
  • 2 bakjes Hollandse garnalen (à 100 g)

Wil je weten hoe je asperges schoonmaakt? Bekijk deze video

Aan de slag

  1. Schil de asperges en snijd het houtachtige uiteinde eraf.
  2. Kook de asperges in weinig water in 15-20 minuten gaar.
  3. Verhit in een koekenpan de olijfolie.
  4. Bak de krieltjes in 8-10 minuten goudbruin en gaar.
  5. Klop intussen een dressing van het citroensap, de olijfolie, de dille en zout en peper naar smaak.
  6. Giet de asperges af. Verdeel ze over 4 borden.
  7. Strooi de garnalen over de asperges en lepel er de dilledressing over.
  8. Serveer met de gebakken krieltjes.

Productie: Tessa Klösters, foto’s: Peter Kooijman.

Groene asperges zijn ook heerlijk én het hele jaar door verkrijgbaar