Placeholder

Recept voor geroosterde asperges met ’n eitje

Een heerlijk bijgerecht met knapperige asperges.

Een heerlijk bijgerecht met knapperige asperges.

Bijgerecht voor 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 500 gram groene asperges
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl grof zeezout
  • 4 verse eieren
  • azijn
  • olijfolie extra vierge
  • 1 el platte peterselie, fijngehakt
  • Extra: braadslede of bakplaat

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor tot 200 ºC.
  2. Snijd of breek het houtachtige uiteinde van de asperges.
  3. Verdeel de asperges over de braadslede of bakplaat.
  4. Besprenkel de asperges met de olijfolie en bestrooi ze met het zeezout. Schep de asperges goed om zodat ze met een dun laagje olie zijn bedekt.
  5. Rooster de asperges in de voorverwarmde oven in 15 min. knapperig gaar.
  6. Breng een pan water met een scheutje azijn aan de kook.
  7. Breek de eieren één voor één in een kopje en laat het ei voorzichtig vlak boven het kokende water in de pan glijden.
  8. Pocheer de eieren 3-4 minuten, tot het eiwit helderwit is en de dooier nog zacht.
  9. Neem de eieren met een schuimspaan uit de pan en laat ze op een stuk keukenpapier uitlekken.
  10. Leg de geroosterde asperges op een schaal. Leg er de eieren bij. Schenk er een extra straaltje extra vierge olijfolie over en bestrooi met de peterselie en zout en peper naar smaak.

Bereidingstijd: 15 minuten.

Oventijd: 15 minuten.

Tip Lekker met couscous met verse kruiden, pistachenootjes en een partje citroen. In plaats van een eitje zijn lamsworstjes er ook lekker bij.

Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Yvonne Jimmink.