gehaktballen van jonnie boer

Zo maak je de gehaktballen van sterrenchef Jonnie Boer

Niets kan tippen aan de gehaktballen van oma, maar heb je weleens die van Jonnie Boer geproefd? De sterrenchef, bekend van het restaurant de Librije, heeft zijn geheime recept met de wereld gedeeld, zodat iedereen thuis een paar sterwaardige ballen kan draaien.

Gehaktballen van Jonnie Boer

De gehaktballen van Jonnie Boer zijn beroemd. De Librije-bal is zowel pittig en smeuïg als kruidig. Zin om je favoriete gehaktballen-recept een twist te geven? Hieronder vind je de ingrediënten en het stappenplan om misschien wel de beste gehaktballen van je leven te maken.

Ingrediënten

Goed, allereerst is het tijd om het boodschappenlijstje samen te stellen. Voor zes tot acht ballen heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 2 el Euroma Chef’s gehaktbal kruiden
  • 600 g half om half gehakt
  • 4 eieren
  • 100 g knäckebröd crackers of getoast brood (fijn gemalen)
  • 2 el (Zwolse) grove mosterd
  • 1 tl sambal
  • 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el balsamico azijn
  • 1,4l rundvlees jus
  • Klontje boter

Bereidingswijze

Alle ingrediënten in huis? Volg dan de volgende stappen om de gehaktballen van Jonnie Boer te maken.

  1. Begin met het fijnsnijden van de sjalot en knoflook. Maal ook de crackers fijn.
  2. Meng het gehakt in een kom met de Euroma Chef’s gehaktbal kruiden, eieren, balsamico azijn, crackers, mosterd, knoflook, sjalot en sambal tot je een smeuïge massa krijgt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Verdeel het mengsel in zes tot acht gelijke delen. Rol er ronde gehaktballen van.
  4. Bereid de rundvleesjus.
  5. Verhit de pan en smelt de boter. Bak de gehaktballen aan beide kanten aan in de braadpan.
  6. Voeg de jus toe en gaar de gehaktballen 25-30 minuten tegen het kookpunt aan. Serveer de gehaktballen en eet smakelijk.

Vriendin’s favoriet

Wat krijg je als ‘n Italiaanse trouwt met een Curaçaoënaar? In ieder geval héél veel lekker eten! In Soulfood & Spaghetti nemen Linda en Jurino je in 150 nieuwe recepten mee op reis door deze eigen keuken. Van geheime familierecepten tot moderne fusion cooking en natuurlijk heel veel lekkere Soul Food gerechten. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.

Bron: Euroma
Foto: Getty Images

Jurino Ignacio, Linda Terrizzi