Placeholder

Ravioli maken met Santa Montefiore

Ella Mae reisde naar Italië en sprak Santa Montefiore. Het interview lees je nu in Vriendin, maar ze maakte ook dit leuke filmpje.

Ella Mae reisde naar Italië en sprak Santa Montefiore. Het interview lees je nu in Vriendin, maar ze maakte ook dit leuke filmpje.

Onder de video vind je het recept van de ravioli.

Lees hier alvast het interview 

Ingrediënten: • 500 gr bloem • 5 eieren • 1 eetlepel water
Extra nodig: • pastamachine • eventueel een foodprocessor

Aan de slag!
Mix alle ingrediënten tot een samenhangende bal. Gebruik hiervoor eventueel een foodprocessor. 2. Haal het deeg door een pastamachine tot er dunne, lange pastavellen ontstaan. 3. Leg een pastavel van ongeveer 15 centimeter lang. Leg 5 hoopjes van een halve theelepel vulling naar wens (zie hieronder voor een suggestie) op de onderste helft van het vel. 4. Vouw het vel in de lengte doormidden. 5. Duw met je vingers alle lucht uit het vel rondom de vulling. 6. Snijd het vel in 5 stukjes ravioli. 6. Kook de ravioli 7 minuten in gezouten water.

Vulling voor pavioli di verdura Lucchesi (snijbiet met kaas)

Ingrediënten: • 1 eetlepel pijnboompitten • 400 gram gekookte en fijngesneden snijbiet (tip: je kunt ook spinazie gebruiken) • 1 eetlepel rozijnen • 2 koppen foccaccia (van één dag oud, gedrenkt in water en daarna uitgeknepen) • 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas • 1 ei • zout, peper en nootmuskaat
Extra nodig: • eventueel een foodprocessor

Mix alle ingrediënten, eventueel in de foodprocessor. Voeg het ei, zout, peper en nootmuskaat toe en mix nog een keer.