kooktijd-ei

Hard, zacht of ertussenin: zó bereken je de kooktijd van het perfecte ei

Hoe makkelijk het koken van een ei ook lijkt, in werkelijkheid gaat het nog regelmatig mis. Tot nu, want met deze tool bereken je vliegensvlug de kooktijd van jouw perfecte eitje. Scheelt je een hoop gedoe op zondagmorgen. Tien minuten Al sinds jaar en dag lees je in kookboeken dat je een ei tussen de…

Hoe makkelijk het koken van een ei ook lijkt, in werkelijkheid gaat het nog regelmatig mis. Tot nu, want met deze tool bereken je vliegensvlug de kooktijd van jouw perfecte eitje. Scheelt je een hoop gedoe op zondagmorgen.

Tien minuten

Al sinds jaar en dag lees je in kookboeken dat je een ei tussen de acht en tien minuten moet laten borrelen als je ‘m hardgekookt wilt. Hou je juist van smeuïg eigeel, kook ‘m dan vier tot vijf minuten.

Grootte en temperatuur

Simpel toch? Zou je denken, maar daar gaat dus al mis. De precieze kooktijd namelijk is afhankelijk van verschillende factoren: de grootte van het ei, bijvoorbeeld. En de temperatuur.

Calculator

We snappen dat je geen zin hebt om tot op de millimeter nauwkeurig je ei op te meten, dus deze tool maakt het je gemakkelijk. Vul ‘de maat’ (S, M, L of XL) in, het gewicht, of-ie net uit de koelkast komt of niet en de calculator berekent precies voor jou hoe je je ei moet koken. Kortom: een kind kan de was doen.

Lees ook: Geen grap: pizzapunt als ontbijt is gezonder dan cornflakes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen