keuken-elk-jaar-vervangen

Wist jij dit? Déze dingen in je keuken moet je elk jaar vervangen

Natuurlijk gebruik je vaatdoekjes geen weken en verwissel je de afwasborstel regelmatig. Maar wist je dat veel meer keukenspullen binnen een jaar aan vervanging toe zijn? Bekijk dit lijstje maar. Aardappelmesjes Niets vervelender dan een bot mesje. Daarom is het verstandig om ‘m jaarlijks te vervangen, zeker als het om een goedkoop exemplaar gaat. Raspen…

Natuurlijk gebruik je vaatdoekjes geen weken en verwissel je de afwasborstel regelmatig. Maar wist je dat veel meer keukenspullen binnen een jaar aan vervanging toe zijn? Bekijk dit lijstje maar.

Aardappelmesjes
Niets vervelender dan een bot mesje. Daarom is het verstandig om ‘m jaarlijks te vervangen, zeker als het om een goedkoop exemplaar gaat.

Raspen
Helaas, maar waar: ook een rasp, helemaal als je ‘m veel gebruikt, is na een jaar versleten.

Theedoeken
Door het vele wassen, slijten theedoeken sneller dan je denkt. En dat ziet er niet alleen minder mooi uit, het is ook nog eens onhandig. Ze nemen zo namelijk veel minder vocht op. Koop na een jaar een paar nieuwe sets en je kunt weer even vooruit.

Snijplanken
Hoe mooi een houten snijplank ook is, hygiënisch is het niet: bacteriën zijn er bijna niet uit te schrobben. Ditzelfde geldt overigens voor plastic plankjes.

Plastic bakjes
Puilt jouw keukenkast uit door je verzameling plastic bakjes? Je bent lang niet de enige. Toch is het niet verstandig om ze jarenlang te bewaren: er blijven nare geurtjes achter en als je ze niet goed afdroogt, is het een broedplaats voor bacteriën.

Bron: Libelle

 

Lees ook: 6x producten die beter niet in de vaatwasser kunnen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen