Culinair

Indiaas lamsvlees met rijst en spinazie

Probeer dit heerlijke stoofpotje! Lekker hierbij is raita, een Indiase komkommeryoghurtsaus.

Ingrediënten
-2 el olijfolie
-1 ui, gesnipperd
-1 teen knoflook, fijngehakt
-2-3 el milde Indiase currypasta 
(pot)
-600 g lamsbout zonder bot, in blokjes
-500 ml 
warme groentebouillon of heet water
-250 g basmatirijst

-200 g doperwten (diepvries)
-3-4 flinke handen 
verse spinazie

Aan de slag
Verhit de olie in een ruime pan en fruit de ui en knoflook 2-3 minuten. Voeg de currypasta toe en bak deze kort mee tot het aroma vrijkomt. Meng de blokjes lamsbout erdoor en schep alles goed om. Schenk de bouillon of het water erbij en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat het vlees afgedekt ca. 30 minuten sudderen. Meng de rijst erdoor en laat op laag vuur afgedekt nog ca. 15 minuten sudderen, of tot de rijst gaar is; roer af en toe. Voeg nog wat extra water toe als het gerecht te droog dreigt te worden. Meng de doperwten erdoor en verwarm 1-2 minuten mee. Voeg de spinazie in porties toe en schep alles om tot de spinazie is geslonken. Serveer met Griekse yoghurt of raita (zie tip). 

Tip 
Lekker hierbij is raita, een Indiase komkommeryoghurtsaus. Halveer een geschilde komkommer in de lengte en ris er met een theelepel de zaadlijsten uit. Rasp de komkommer grof en laat ’m goed uitlekken in een vergiet. Meng hem met 150 g Griekse yoghurt, 1 teen geperste knoflook, zout en peper.

Bereidingstijd: 15-20 minuten.
Stooftijd: ca. 50 minuten.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Portazul, &Klevering Zuid, Zara Home, Studio Bazar, Dille & Kamille, de Weldaad.

Reageer op dit artikel

Instagram