Recept voor hazelnoot- en cacaowafels

Op zoek naar een weekendontbijt, een traktatie voor een feestje of een verwenmoment voor jezelf? Deze wafels zijn perfect.

Op zoek naar een weekendontbijt, een traktatie voor een feestje of een verwenmoment voor jezelf? Deze wafels zijn perfect.

Ingredïenten

Voor 6-8 wafels

  • 150 g hazelnoten
  • 200 ml amandelmelk
  • 4 eieren
  • 100 g havermout
  • 6 medjoul dadels (ontpit)
  • 2 el cacaopoeder
  • 1 el appelazijn
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 tl baksoda
  • Snufje zout Roomboter voor het bakken

Beleg:

  • Hazelnoot & chocopasta
  • 100 g aardbeien

Keukenhulp:

  • Wafelijzer
  • Bakkwast

Aan de slag

1. Verwarm de oven voor tot 170 graden. Verdeel de hazelnoten over een bakplaat en rooster de hazelnoten gedurende 15 minuten, haal ze uit de oven en laat even afkoelen. Wrijf met je handen over de hazelnoten om de vliesjes grotendeels te verwijderen.
2. Doe de geroosterde hazelnoten met alle ingrediënten in de blender en mix op een hoge stand tot een egaal beslag.
3. Verhit het wafelijzer, vet beide kanten van het wafelijzer in met boter met behulp van een bakkwast.
4. Schenk het beslag in het midden van het wafelijzer. Bak de wafels 2-3 minuten. Herhaal en zorg dat je het wafelijzer elke keer opnieuw invet.
5. Beleg de wafels met Hazelnoot & chocopasta en plakjes aardbei.

En smullen maar!

Blenderboek

Dit recept is afkomstig uit het blenderboek van gezondheidscoach en auteur Nora French. In dit kookboek laat ze de eindeloze mogelijkheden zien van gezond en glutenvrij koken met behulp van een blender. Hét blenderboek volgt op het succes van Nora’s
eerdere titels: Pioppi – hét kookboek en Gezond fastfood.


Verknocht Lisette Jonkman

€22,50    

Lees ook: recept voor chocolade-bananenbrood van Laura’s Bakery