Gezonde toppings voor je pannekoek

Gezonde toppings voor je pannenkoek

Mmm… pannekoeken! Wie is er niet dol op? Suiker en stroop staan standaard op tafel als er pannekoeken op het menu staan, maar helaas zijn deze toppings niet erg gezond. Gelukkig bestaat er genoeg lekkers voor op je pannekoek dat dat wél is!

Mmm… pannenkoeken! Wie is er niet dol op? Suiker en stroop staan standaard op tafel als er pannenkoeken op het menu staan, maar helaas zijn deze toppings niet erg gezond. Gelukkig bestaat er genoeg lekkers voor op je pannenkoek dat dat wél is!

Banaan met geraspte kokos

Bereidingstijd: +/- 20 minuten
Met dit recept kun je ca. 6 pannenkoeken beleggen

Benodigdheden

  • Benodigdheden voor pannenkoeken naar keus (bijvoorbeeld volkorenpannenkoeken, boekweitpannenkoeken of banaan-ei pannenkoeken)
  • 200 gram geraspte kokos
  • 2 rijpe bananen

Aan de slag

1. Bak de pannenkoeken op je eigen manier. Bewaar ze tussen 2 borden zodat ze warm blijven.

2. Rooster de geraspte kokos voor 1 à 2 minuten licht in een droge koekenpan.

3. Snijd de banaan in plakjes.

4. Verdeel de plakjes banaan over de pannenkoek en strooi de geraspte kokos erover.

Appel, kaneel en rozijnen
Bereidingstijd: +/- 20 minuten
Met dit recept kun je ca. 6 pannenkoeken beleggen

Benodigdheden

  • Benodigdheden voor pannenkoeken naar keus (bijvoorbeeld volkorenpannenkoeken, boekweitpannenkoeken of banaan-ei pannenkoeken)
  • 100 gram gewelde rozijnen
  • 2 Elstar appels
  • Kaneel

Aan de slag!

1. Wel de rozijnen in lauwwarm water.

2. Schil de appels en snijd ze in schijfjes. Voeg wat kaneel toe naar smaak.

3. Meng het kaneel met de appels. Zorg ervoor dat alle stukjes appel bedekt zijn met wat kaneel.

4. Giet de rozijnen af en voeg deze toe aan het appelmengsel.

4. Giet wat van het pannenkoekenbeslag in de pan en leg hier wat van het appelmengsel op.

5. Bak de pannenkoeken verder, zoals je dat normaal ook doet.

Spinazie en gerookte zalm

Bereidingstijd: +/- 20 minuten
Met dit recept kun je ca. 6 pannenkoeken beleggen

Benodigdheden

  • Benodigdheden voor pannenkoeken naar keus (bijvoorbeeld volkorenpannekoeken of boekweitpannenkoeken)
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 gram champignons
  • 300 gram wilde spinazie
  • 300 gram gerookte zalm
  • Peper en zout

Aan de slag!

1. Snijd of pers de knoflook.

2. Snijd de champignons in partjes.

3. Bak de pannenkoeken op je eigen manier. Bewaar ze tussen 2borden zodat ze warm blijven.

4. Verhit wat olie in een pan en fruit de fijngehakte knoflook met de champignons hierin. Voeg daarna in delen de spinazie toe.

5. Wanneer de spinazie goed geslonken is, kun je het mengsel afgieten en goed laten uitlekken.

6. Bedek de pannenkoek met gerookte zalm en leg het spinaziemengsel hierop. Voeg naar eigen smaak peper en/of zout toe.

Kip, paprika, uien en champignons

Bereidingstijd: +/- 25 minuten
Met dit recept kun je ca. 6 pannenkoeken beleggen

Benodigdheden

  • Benodigdheden voor pannenkoeken naar keus (bijvoorbeeld volkorenpannenkoeken of boekweitpannenkoeken)
  • 2 uien
  • 2 rode paprika’s
  • 300 gram kipfilet
  • 250 gram champignons
  • 3 stengels bosui
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • Peper en zout

Aan de slag!

1. Snijd de paprika, uien, champignons, bosuitjes en kipfilet in stukjes.

2. Bak de pannenkoeken op je eigen manier. Bewaar ze tussen twee borden zodat ze warm blijven.

3. Verhit wat olie in een pan en fruit de ui met de paprika.

4. Bak de kip 3 minuten mee.

5. Schep de champignons erdoor en bak alles nog 3 minuten.

6. Voeg de bosui, de ketjap manis en zout en peper naar smaak toe en roer alles goed door.

7. Wanneer de kip gaar is, kun je het mengsel over de pannenkoeken verdelen.

Eet smakelijk!

Lees ook: recept voor pannekoeken met chocoladehartjes