handige avocado hack

Vrouw deelt geniale tip om je avocado’s weken goed te houden

Door je salade, op toast of bij een Mexicaans gerecht: avocado is heerlijk. Maar net als een calathea – je weet wel, de dramaqueen onder de planten – zijn avocado’s behoorlijk moeilijk. De ene dag zijn ze onrijp, de volgende dag kun je ze weggooien. Gelukkig kun je dankzij deze handige truc je avocado veel langer bewaren.

Avocado tot wel een paar weken bewaren

Social media kan zo’n fijn platform zijn. Vooral als de ene vrouw een handige tip met een andere vrouw deelt. Neem het onderstaande bericht op Facebook, bijvoorbeeld. Deze Australische vrouw heeft een hoop avocado ingeslagen die ze graag voor een langere tijd wil bewaren.

“Twintig dagen geleden kocht ik avocado’s die allemaal groen waren en zoals je weet zijn ze in AustraliĆ« op dit moment goedkoop, dus je kunt er een paar kopen. Ik wachtte tot ze allemaal rijp waren (drie dagen later) en deed ze in een afsluitbare container met water. ‘Al dente’ om zo te zeggen.”

Het resultaat? Na zeventien dagen is de avocado nog steeds rijp. “Verbazingwekkend!”

Smaakverlies

Wie bang is voor smaakverlies kan opgelucht haar hart ophalen, want volgens deze vrouw is daar absoluut geen sprake van. “Ze zijn niet waterig en hebben geen smaak verloren”, concludeert ze. “We zijn extatisch dat ze allemaal in hetzelfde stadium zijn als we ze met ingehouden adem worden opensnijden.”

Betere spijsvertering

Als de avocado’s in de aanbieding zijn, heb je nu een goede reden om er een paar in te slaan en op deze manier te bewaren. Wist je al dat avocado’s goed zijn voor je spijsvertering en je darmflora? Je kunt dus prima een halve tot een hele avocado per dag eten als je spijsvertering en darmflora wil verbeteren.

Foto: Getty Images

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.