Flügel Scroppino

Zo maak je de lekkerste scroppino met Flügel

Lekker weer vraagt om een verkoelend drankje. Of je nu het weekend inluidt met een borrel of wil genieten van een alcoholische versnapering na het eten: de Flügel scroppino mag niet op het menu ontbreken.

Flügel scroppino

Een scroppino, een ijskoud drankje dat oorspronkelijk uit Italië komt, is niet meer weg te denken van de Nederlandse menukaart. Menig restaurant heeft de scroppino op de lijst met toetjes gezet. Dat is niet zo gek, want het wordt soms als tussengerecht, maar vaak als nagerecht geserveerd. Een scroppino is een mix van prosecco en sorbetijs: heerlijk voor in de zomer, dus. Helemaal als je er een Flügel scroppino van maakt.

Wat heb je nodig?

Je hebt helemaal niet veel nodig om een Flügel scroppino. Men neme de volgende producten:

  • 3 Flügel
  • 4 bollen citroen sorbetijs
  • Blender

Je kunt de hoeveelheden aanpassen aan de hand van het aantal Flügel scroppino’s die je wil maken. Het drankje maak je door de bolletjes sorbetijs in de blender te doen en daar de Flügel aan toe te voegen. Zet de blender aan, giet de inhoud in een glas en je bent klaar om de scroppino te serveren.

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.

Bron en foto: Flügel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.