donuts

Déze heerlijke donuts maak je met slechts 2 ingrediënten

Ben jij gek op donuts, maar niet zo’n keukenprinses? Dan is dit recept de ideale oplossing.

Je hebt er namelijk maar twee ingrediënten voor nodig.

Donuts

Het was Youtuber Emmy Cho die het recept op haar YouTube-kanaal deelde. Voor de donuts heb je alleen 140 gram zelfrijzend bakmeel en 190 gram gewone yoghurt nodig. Heb je geen zelfrijzend bakmeel in huis, dan kan je ook 140 gram bloem met 1,5 theelepel bakpoeder gebruiken.

Aan de slag

1. Mix het zelfrijzend bakmeel en de yoghurt in een kom met een vork. Pak vervolgens een spatel om alles goed door elkaar te mengen.
2. Doordat het bakpoeder in het zelfrijzend bakmeel reageert op de zure yoghurt, zal je zien dat het beslag luchtig en plakkerig wordt. Is dit het geval, dan kan je het deeg in een spuitzak stoppen.
3. Voor het bakken van de donuts, verwarm je een pan met olie op het vuur. Spuit hier vervolgens kleine bolletjes in. Het is normaal dat de donuts een paar seconden naar de bodem zakken. Je zult zien dat ze snel weer naar boven drijven.
4. Hebben de bolletjes een goudbruine kleur? Dan kan je ze uit de olie halen. Leg ze op wat keukenpapier om af te koelen.

En voilà: je donuts zijn klaar. Je kunt ervoor kiezen om ze zo op te eten, maar ook verschillende toppings toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan poedersuiker, chocoladesaus, hagelslag of suikerglazuur.

Bron: 24Kitchen, YouTube
Foto: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen