Canva1 2021 07 26t133828.096

De drie beste gezonde quiche recepten!

Als jij nog nooit eerder quiche hebt gemaakt en dan wordt het zaak dat hier verandering in komt. Waarom? Nou, een quiche is bijvoorbeeld eenvoudig om te maken. Daarnaast is het ook nog eens hartstikke gezond, vooral als je gebruik maakt van de onderstaande recepten om je volgende quiche en hartige taart te maken.

Prei, champignons en tijm

Zo zou je er onder meer voor kunnen kiezen om een hartige taart met prij, champignons en tijm te maken. Dit komt uit het kookboek van orthomoleculair voedingsdeskundige Anne Marie Reuzenaar genaamd Natuurlijk! Zonder suiker. In deze quiche zitten helemaal geen suikers verwerkt, wat in de meeste kant-en-klare hartige taarten helaas wel het geval is. Bovendien is de bodem gemaakt van speltbloem, wat de quiche gevuld met prei, champignons en tijm nog een stukje gezonder maakt. Bovendien kan deze hartige taart heerlijk gecombineerd worden met een groene salade.

Tomaat, ui en ricotta

Daarnaast kun je ook het kookboek genaamd Het groentenparadijs erbij pakken als je een quiche wilt maken, wat geschreven is door Manja Visser en Marcel van Driel. Hierin vind je bijvoorbeeld een recept voor een tomatentaart met ui en ricotta. Hierbij kun je het beste gebruik maken van vleestomaten aangezien ze stevig zijn en ook nog eens minder vocht verliezen. Overigens zul je ook roomboterbladerdeeg moeten kopen, wat gebruikt moet worden voor de zijdes en onderkant van de taart. Vergeet daarnaast niet om Parmezaanse kaas aan te schaffen, wat heerlijk is om over de taart echt af te maken.

Volkoren bladerdeeg

Ook het boek Eet beter voor je mag en darmen met huisarts Tamara de Weijer is een aanrader als je gezonder wilt eten. Dit kookboek, geschreven door, jawel, Tamara de Weijer, adviseert je bijvoorbeeld om een quiche van volkoren bladerdeeg te maken als je last hebt van buikklachten. Naast volkoren bladerdeeg heb je voor dit recept ook een courgette en rode ui nodig, net zoals cherrytomaatjes, eieren en Parmezaanse kaas. Daarnaast moet je ook rozemarijn en zwarte peper aanschaffen, net zoals een geitenkaasje blanc 50+. Met al deze ingrediënten kun jij vervolgens een heerlijke quiche maken.

Partnerbijdrage: boodschappen.nl