Pumpkin Spice Latte

Zóveel calorieën zitten er in een Pumpkin Spice Latte

Niets lekkerder dan een verse Pumpkin Spice Latte in de herfst. Maar hoeveel calorieën bevat dit drankje eigenlijk?

Het zijn er waarschijnlijk meer dan je denkt.

Pumpkin Spice Latte

Inmiddels kun je het bekende drankje weer bij de Starbucks bestellen: de Pumpkin Spice Latte. Het bestaat uit gestoomde melk, een shot espresso en een combinatie van kruidnagel, kaneel, pompoen en nootmuskaat. Dit wordt afgemaakt met wat slagroom en pompoentaart-kruiden.

Calorieën

Je kunt misschien wel raden dat er aardig wat calorieën in het drankje zitten. Bestel je een grote Pumpkin Spice Latte, dan krijg je al snel 390 calorieën binnen en 50 gram suiker. Ga je voor een kleine, dan zijn dit 210 calorieën.

Wie liever voor een ‘gezondere’ variant wil gaan, kan ook een skinny Pumpkin Spice Latte bestellen. In dit geval bevat het drankje magere melk en geen slagroom. Je krijgt dan geen 390 calorieën, ‘slechts’ 260 calorieën binnen.

Tip van de redactie

De bestseller Afvallen met gezond en vooral lekker eten bevat 8 complete weekmenu’s, 40 heerlijke recepten en een schat aan informatie over afvallen in het algemeen. Volg de weekmenu’s, proef de recepten en ontdek zelf hoe je afvallen en lekker eten perfect met elkaar kunt combineren. Voor meer info klik op onderstaande button.

Bron: Grazia
Foto: Getty Images

Natalia Rakhorst, Walter Rakhorst