brood roosteren

Dankzij dit handige trucje rooster je in één keer veel boterhammen (zonder ze om te hoeven draaien)

Wil je veel broodjes roosteren en wil je dat vooral snel doen? Ga dan eens aan de slag met de volgende tip.

Veel brood roosteren

Je kunt brood roosteren in een broodrooster of ze neerleggen op een bakplaat. Maar wat als je snel een grote stapel boterhammen perfect en gelijkmatig wil roosteren? Dan zet je ze in het vervolg rechtop in de oven. Het valt in de categorie ‘waarom heb ik daar zelf nog niet aan gedacht’, zo makkelijk is het.

Lees ook: Dankzij dit handige trucje laat je een pan nooit meer overkoken

Zo doe je het

Deze methode van brood roosteren behoeft weinig uitleg als je bovenstaande video hebt gezien. Men neme een voorverwarmde oven (zet ‘m bij voorkeur op 180 of 200 graden) en een met bakpapier beklede bakplaat. Twee of drie rijen daarboven plaats je het rooster. Omdat er wat ruimte tussen de bakplaat en het rooster zit, blijven je broodjes rechtop staan en kleuren ze mooi bruin als je ze ertussen plaatst. Zet het brood niet tegen elkaar aan, maar geef het wat ruimte, net zoals in de video.

Houd je brood eenmaal in de oven in de gaten: na acht tot tien minuten is het prachtig goudbruin en knapperig. Eet smakelijk!

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.

Bron: Sterk in de keuken
Foto: Getty Images