Culinair

Dit wíl je: recept voor appelflappen met Licor 43

Als dessert of voor bij een glaasje Licor 43: met deze appelflappen scoor je zeker punten.

En nog simpel te maken ook.

Ingrediënten

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 20 gram suiker
  • 1 el kaneel
  • 2 appels
  • 1 ei
  • flinke scheut Licor 43

    Aan de slag

    1. Schil de appels en snijd ze in kleine blokjes.
    2. Vermeng de appeltjes met de kaneel en suiker.
    3. Nu is het tijd voor de scheut Licor 43. Goed mengen.
    4. Leg op elk plakje bladerdeeg een klein bergje met het appelmengsel.
    5. Vouw de appelflappen dicht en druk de randen goed aan.
    6. Bestrijk de bovenzijde van de appelflappen met een losgeklopt ei. Ook kan je er nog wat suiker overheen strooien.
    7. Stop de appelflappen 15 minuten in de elektrische oven op 225 graden of in de Airfryer op 180 graden. Heb je een heteluchtoven? Bak de appelflappen dan op 210 graden. En klaar!

    Bron: Amayzine
    Foto: Instagram

    Lees ook: recept voor stoofpeertjes met Licor 43

Reageer op dit artikel