Placeholder

Zo maak je de mooiste foto’s tijdens het kerstdiner volgens fotograaf Mike Tsang

Mike Tsang, de in Londen woonachtige foodblogger, weet als geen ander hoe je eten het mooist kunt fotograferen. Hij geeft tips zodat jij je kerstdiner ook prachtig kunt vastleggen. Leuk voor later!

Mike Tsang, de in Londen woonachtige foodblogger, weet als geen ander hoe je eten het mooist kunt fotograferen. Hij geeft tips zodat jij je kerstdiner ook prachtig kunt vastleggen. Leuk voor later!

Eten kan een uitdagend onderwerp zijn om te fotograferen, vooral onder moeilijke lichtomstandigheden.

Tip 1: smartphone van tafel! 

Lijkt een mobielloze Kerst jou ook heerlijk? Maak de kiekjes dit jaar met een camera. Dan kun je lekker offline blijven. Lees hier onze tips voor een mobielloze Kerst.

Mike: “Ik gebruik vaak de Canon EOS M5, maar een camera als de Canon EOS 2000D is voor de beginnende fotograaf een geweldig en veelzijdig alternatief voor smartphonefotografie. De EOS 2000D biedt een overvloed aan automatische functies die het leven gemakkelijker voor je maken. Net als met elke andere camera zal echter het experimenteren met het diafragma, de sluitertijd of de volledig handmatige modus je na verloop van tijd in staat stellen om het beste uit je apparatuur te halen bij specifieke situaties. Maar wat je ook doet, blijf altijd de autofocus gebruiken.”

Tip 2: let op de styling

“Of je nu van bovenaf of van de zijkant foto’s van eten maakt, er zijn vele manieren om de styling te verbeteren. Vul de lege ruimtes met borden, bijgerechten, glazen en bestek zodat het eten dat je wilt fotograferen in een mooi frame wordt geplaatst. Zeker als je vanaf een kleine tafel eet, verdeel het eten en bijbehorende onderdelen dan gelijkmatig zodat je alles goed kunt vastleggen door een beetje beweging aan het beeld toe te voegen. Een andere creatieve manier om het beeld te vullen is door saus over het eten te gieten.”

Tip 3: wees creatief 

“Als je wilt dat je foto’s op Instagram opvallen, is het belangrijk om creatief te zijn en na te denken over hoe je het onderwerp dat je fotografeert wilt laten zien. Je moet niet bang zijn om er een grappig accent aan toe te voegen en iets anders te proberen om volgers zich af te laten vragen “hoe hebben ze dat gedaan?” Door te kiezen voor een groot diafragma van f/1.4, de ISO-gevoeligheid in te stellen op 200 en je beker te schudden, kun je bijvoorbeeld eenvoudig de druppels smeltend ijs vastleggen die van je ice coffee vallen!”

Tip 4: leg beweging vast

“Maak niet alleen maar statische opnamen van eten, experimenteer door een bewegingselement aan je foto’s toe te voegen. Goede voorbeelden hiervan zijn iemand die noedels of pasta van zijn bord optilt, een vriend die een pizzastuk met gesmolten kaas doorsnijdt en omhoog brengt of mensen die over een tafel reiken om wat eten te pakken. Gebruik een snelle sluitertijd van meer dan 1/1000ste seconde om bewegingsonscherpte te voorkomen en maak de opnamen bij natuurlijk licht.”