snelle dagboeken

Snelle manieren om een dagboek bij te houden

Hield je vroeger met veel plezier een dagboek bij en zou je dat best weer oppakken? Als het niet zoveel tijd in beslag zou nemen…

Hield je vroeger met veel plezier een dagboek bij en zou je dat best weer oppakken? Als het niet zoveel tijd in beslag zou nemen…

Je hoeft niet iedere dag pagina’s vol te pennen. Er zijn verschillende manieren om op een snelle manier een dagboek bij te houden. En mocht je de smaak te pakken hebben, niemand die tegenhoudt om meer te schijven.

1. One line a day

In het boekje One line a day krijg je vijf jaar lang ruimte om in een zin over je dag te schrijven. Er zijn verschillende varianten, zo is er een speciaal boekje voor moeders of een variant om over je leefstijl te schrijven.

2. Een vraag per dag

Als je het moeilijk vindt om out of the blue over je dag te schrijven, kun je Een vraag per dag gebruiken. Je krijgt iedere dag een vraag waar je vijf jaar lang antwoord op geeft. Zo zie je in een oogopslag hoe jij en je leven veranderen.

Lees ook: Start een eetdagboek

3. Q&A a day

Er is ook een Engelse variant van het vragenboekje. Q&A a day heeft mooie gouden pagina’s, waardoor het mooi op je nachtkastje staat. Er zijn ook andere designs en edities te koop.

4. Daylio

In de app Daylio kun je iedere dag aangeven hoe je je voelt en wat je hebt gedaan. Op die manier kun je een verband leggen tussen hoe je je voelt en wat je doet. Voel je je bijvoorbeeld beter als je die dag naar buiten bent geweest? Daylio geeft je inzicht. Je kunt ook notities maken bij de dag, op die manier wordt het een microdagboek, zoals Daylio het zelf noemt.

Lees ook: 5x een kijkje in de mooiste reisdagboeken

5. Dankbaarheidsdagboek

Misschien heb je de term dankbaarheidslijstje al wel eens gehoord. Het wordt gebruikt om meer in het moment te leven en stil te staan bij kleine geluksmomenten. Noteer iedere avond voor je gaat slapen drie dingen waar je die dag dankbaar voor bent. Dat kan in een notitieboekje of op je telefoon.

6. One second everyday

Vind je het leuk om met beeld bezig te zijn? De app One second everyday laat je iedere dag een seconde filmen en plakt de fragmenten voor je aan elkaar. Aan het einde van de maand (of het jaar) heb je een mooie compilatie van je leven.

Beeld: Unsplash