Hanneke las De kleine bakkerij aan het strand: ‘Jammer dat ik het uit had’

Wekelijks recenseert het Vriendin-boekenpanel een pas verschenen boek. Welk boek mag je niet missen en welke kun je gerust nog even laten liggen? Deze week: De kleine bakkerij aan het strand.

Wekelijks recenseert het Vriendin-boekenpanel een pas verschenen boek. Welk boek mag je niet missen en welke kun je gerust nog even laten liggen? Deze week: De kleine bakkerij aan het strand.

Hanneke las De kleine bakkerij aan het strand van Jenny Colgan

Hanneke: “Polly en Chris lijken een perfect stel dat hun leven prima voor elkaar heeft. Niets is echter minder waar. Hun grafisch ontwerpbureau staat op omvallen en dat heeft een vernietigende invloed op hun relatie. Als hun riante appartement verkocht moet worden, vlucht Chris naar zijn moeder. Polly zoekt naar een plek voor zichzelf, maar in de stad is alles onbetaalbaar. Tot ze op stuit internet op een appartement dat financieel wél haalbaar is. Het is echter wel vervallen, lek en het ligt bijna honderd kilometer verderop op een eiland dat alleen bereikbaar is met eb. Ondanks alle afkeuringen van vrienden laat Polly zich niet tegenhouden en kiest ze voor een nieuw bestaan. Maar of ze nou echt welkom is op het eiland…

Lees ook: Varna las Russische rozen: ‘Ik kon het verhaal moeilijk loslaten’

Ik heb dit boek met veel plezier gelezen. Het is een rustig, voortkabbelend verhaal. Als lezer word je echt verliefd op het eiland en wil je er zelf ook een kijkje nemen. Bovendien kun je de baksels van Polly bijna ruiken. Daarom is het laatste hoofdstuk van het boek misschien wel het leukste: het bevat alle recepten die in het boek naar voren komen. Zo kan je zelf ook een stukje van Mount Polbearne in huis halen. Ik vond het gewoon jammer toen ik het boek uit had. Het goede nieuws is dat het vervolg op het verhaal in de maak is. Ik kan niet wachten tot het er is!

Waardering: 4 van de 5 sterren


De kleine bakkerij aan het strand
Jenny Colgan

€17,50    

Over Hanneke

Hanneke (28) is single en werkt als planner in een ziekenhuis. Haar hobby’s zijn lezen, schrijven, koken, wandelen en interieurstyling. Het liefst leest ze feelgood boeken, historische romans, non-fictie, literaire thrillers en literatuur.