oogschaduw

Zo gebruik je oogschaduw

Oogschaduw opdoen lijkt heel makkelijk. Toch komt er heel wat techniek kijken bij het aanbrengen van oogschaduw.

Met oogschaduw kun je veel variëren. Een subtiele look voor overdag of een zwoele oogopslag voor ‘s avonds. Gelukkig hoef je geen make-up artiest te zijn om mooi oogschaduw te kunnen aanbrengen. Iedereen kan het leren. In dit artikel vertellen we je alles over het aanbrengen van oogschaduw.

Primer en een basiskleur

Voor een mooi resultaat geldt ook bij oogschaduw, gebruik een goede primer. Dit is absoluut een must, vooral in de warme zomermaanden. Heb je geen primer? Dan kun je ook een beetje concealer gebruiken en wat poeder aanbrengen over je oogleden. Breng hierna een basiskleur aan die de uiteindelijke oogschaduw beter naar voren laat komen. Het beste is om hiervoor een natuurlijke kleur te kiezen zoals lichtbruin. Breng de oogschaduw over je gehele ooglid aan.

Andere tinten aanbrengen

Kies een of twee andere tinten. Mix bijvoorbeeld bruine kleuren met koperachtige kleuren. Gebruik geen tinten in dezelfde kleur als je ogen. Als je je ogen wilt accentueren moet je juist kiezen voor een kleur die contrasteert met je eigen oogkleur. Heb je blauwe ogen? Kies dan voor een koperkleur of bruine tinten. Bij bruine ogen kies je juist voor lichtere kleuren zoals blauw.
Let op de vorm van je ogen
Hoe je oogschaduw het beste kunt aanbrengen is ook afhankelijk van de vorm van je ogen. We onderscheiden een aantal types:

Monolid ogen

Als je monolid ogen hebt, liggen je wenkbrauwen hoog en is je arcadeboog niet goed te zien. Kies niet voor te donkere kleuren en kies voor oogschaduwsticks die je ogen wat liften en die je kunt blenden richting je wenkbrauwen.

Hooded ogen

Bij hooded ogen hangt de huid naar binnen tegen de arcadeboog aan en zijn de wenkbrauwen wat lager gelegen. Je wilt hierbij niet teveel nadruk leggen op de arcadeboog, maar juist wat meer op de bewegende oogleden door de oogschaduw in een amandelvormige, opwaartse vorm aan de buitenkant van je oog aan te brengen.

Amandelvormige ogen

Amandelvormige ogen zijn ovaal van vorm en hebben de ooghoeken iets naar boven staan. Als je amandelvormige ogen hebt, heb je geluk, want deze oogvorm kan eigenlijk iedere look wel hebben. Bij amandelvormige ogen kun je het beste kiezen voor een wat diepere kleuren aan de buitenkant en wat lichtere kleuren aan de binnenkant.

Crème oogschaduw

Er zijn verschillende soorten oogschaduw verkrijgbaar. Zo heb je poeder, crème en vloeibare oogschaduw. Crème oogschaduw zit in een tube of in een potje. Je kunt de oogschaduw aanbrengen met je vinger of met een kwast. Een groot voordeel van deze oogschaduw is dat hij veel langer blijft zitten. Meestal is crème oogschaduw ook waterproof. Een nadeel is wel dat het de neiging heeft om in de lijntjes van de ogen te gaan zitten.

Poeder oogschaduw

Dit is verreweg de meest bekende variant van oogschaduw. Poeder oogschaduw is makkelijk aan te brengen. Je kunt dit met je vinger doen of met een kwast. Het beste resultaat krijg je als je deze oogschaduw aanbrengt met een kwast. Wist je dat je poeder oogschaduw ook nat kan aanbrengen? Je maakt je kwastje dan vochtig en gaat door de poeder. De kleur van de oogschaduw wordt hierdoor een stuk intenser.

Vloeibare oogschaduw

Ook vloeibare oogschaduw blijft veel langer zitten dan poeder oogschaduw. Helaas gaat ook deze vorm van oogschaduw wat sneller in de fijne lijntjes van de ogen zitten. Vloeibare oogschaduw is erg dun en daardoor wat moeilijker aan te brengen. Vloeibare oogschaduw kun je ook als eyeliner gebruiken. Je moet dan wel snel werken, want het droogt snel op.

Matte oogschaduw

Naast veel verschillende kleuren heb je ook oogschaduw met verschillende texturen met ieder hun eigen look. Matte oogschaduw geeft je een simpele en elegante look. De oogschaduw zorgt dat de natuurlijke schoonheid van je ogen naar voren komt. Gebruik een donkere kleur om de vorm van je ogen te accentueren.

Oogschaduw met glans

Door het effect van glans lijken je ogen minder vermoeid. Oogschaduw met glans reflecteert het licht. Daardoor gaan je ogen stralen. Gebruik overdag een neutrale kleur oogschaduw. ‘s Avonds of bij een feest kies je voor een felle of een donkere kleur.

Parterbijdrage: Blisso

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *