Wenkbrauwen (1)

Wenkbrauwen bijtekenen? Onze visagist legt uit hoe je dat doet

Wenkbrauw-stress? Steven Vliegenthart, make-up artist bij M.A.C, deelt tips om je wenkbrauwen mooi bij te tekenen en in vorm te krijgen.

Niet alles tekenen

Steven Vliegenthart: “De uiteinden van Moniques wenkbrauwen zijn niet goed zichtbaar. Je hoeft niet per se je hele wenkbrauw bij te tekenen, je tekent alleen bij daar waar het nodig is. In dit geval dus de uiteinden en hoeken.”

Nog meer tips & tricks

1. Houd je wenkbrauwen zo vol mogelijk

Haal tijdens het epileren niet te veel haartjes weg. Een volle wenkbrauw staat namelijk voor jeugdigheid. Daarnaast kijk je met dunne wenkbrauwen al snel nors. De truc is om je wenkbrauwen voor het epileren zo symmetrisch mogelijk in te kleuren. Dit mag vrij donker zijn. De haartjes die buiten je getekende wenkbrauwen vallen, haal je weg. Hierdoor pluk je niet te veel haren. Kijk tijdens het epileren in een normale spiegel en niet in een vergrotende, deze geeft een vertekend beeld.

Lees ook: Te veel geplukt? Zo krijg je weer vollere wenkbrauwen

2. Gebruik de juiste pincet

De Slant tweezer van Tweezerman ligt lekker in de hand en dankzij de hoek van 25 graden sluit hij goed aan op het wenkbrauwbot. Hierdoor kan je elk haartje pakken zonder je huid mee te trekken.

3. Natuurlijk inkleuren

Teken je wenkbrauwen bij in daglicht. Als je wenkbrauwen er in dit licht mooi uitzien, zien ze er in elk licht mooi uit. Kam je wenkbrauwen door en kijk er goed naar. Dan zie je welke plekjes ‘kaal’ zijn. Deze vul je op door dunne streepjes te trekken. Ga voor een kleur wenkbrauwproduct dat een tintje lichter is dan je eigen haarkleur. Hierdoor krijg je een mooie, natuurlijke kleur wenkbrauw. Een wenkbrauwpoeder geeft een natuurlijk resultaat omdat het niet op de huid, maar tussen de wenkbrauwhaartjes zit. Een wenkbrauwpalette is handig: je kunt de kleuren mengen voor de perfecte wenkbrauwtint. Kam tot slot altijd je wenkbrauwen door als je klaar bent met bijtekenen. Dit verzacht de scherpe lijnen.

Lees ook: Hebben je wenkbrauwen een andere kleur dan je haar? Zó los je dat op

De vrouw op de foto is Monique. Zij heeft meegedaan aan onze metamorfose.

Productie: Whitley Volger. Kapper: Jon Karelse Intercoiffure, www.jonkarelse.nl. Visagie: Steven Vliegenthart, make-up artist bij M.A.C. Styling: Esther Loonstijn. Foto’s: Cees Rutten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *