Ontwerp Zonder Titel 24

Zien: Olga (44) krijgt een nieuwe look in de Vriendin-metamorfose

Haarstylist Johan Karelse van kapsalon Jon Karelse Intercoiffure in IJsselstein laat samen met zijn team (Denise en Wanda) en make-up artist Steven Vliegenthart van M.A.C zien hoe Olga (44) het mooiste uit haarzelf kan halen.

Even voorstellen

Olga (44)
Relatie: getrouwd met Mike (44)
Kinderen: Demi (16) en Nick (10)
Werk: bij een kinderopvang
Hobby’s: terrasje pakken, winkelen, met vrienden afspreken en naar de sauna gaan

Visagist Steven

“Olga wil meer kleur in haar ooglook. Om te beginnen dep ik op haar ooglid een lichtbruine basis. Hierover gebruik ik voor wat sprankeling en kleur een roestbruine oogschaduw met petrolblauwe glitters. Ik breng dit deppend aan, zodat de glitters goed hechten. Voor wat schaduw en om haar ogen optisch groter te laten lijken, zet ik de buitenste ooghoeken aan met een donkerbruine tint. Ik trek met een groen oogpotlood een lijn langs de bovenste wimperrand. Die vervaag ik goed. Zo’n groene touch maakt de ooglook lekker fris.Voor wat pit kleur ik haar lippen in met een roestoranje lippotlood. Hierover breng ik de Glow play lip balm in de kleur sweet treat aan. Die geeft haar lippen een mooie glans en verzorgde look. Als je de lippenbalsem zonder lippotlood aanbrengt, krijg je een subtielere kleur.”

Haarstyliste Denise

“Ik maak Olga’s haaraanzet iets dieper van kleur. Zo ontstaat er rondom haar gezicht een subtiele balayage. Dit kleine kleurverschil laat haar haarkleur meer spreken, maar zorgt ook voor wat luchtigheid – Olga heeft namelijk heel veel haar. Het is ook allemaal op één lengte en dat oogt best massief. Ik knip er flink wat lagen in, ook dit creëert lucht en beweging.Qua styling maak ik wat slagen in het haar met een krultang. Ik draai het pluk voor pluk in de tang, alleen laat ik de onderste punten eruit. Zo ontstaat er een nonchalante beachwave. Hierna kneed ik de Body.builder volumising mousse van Kevin Murphy in het haar. Dit geeft haar coupe meer body, maar wordt niet hard.”

En dat leidt tot een prachtig resultaat:

Productie: Whitley Volger. Kapper: Jon Karelse Intercoiffure. Visagie: Steven Vliegenthart, make-up artist bij M.A.C. styling: Esther Loonstijn. Foto’s: Cees Rutten. Alle prijzen en verkrijgbaarheid onder voorbehoud.

Wat vindt Olga ervan?

“Iedereen thuis was enthousiast over mijn make-over. Ik straalde, zeiden ze. Ik ben dan ook erg blij met mijn kapsel. De kleur vind ik goed bij me passen. Het is een stukje korter, dat staat veel vlotter. Volume erin krijgen blijft wel een beetje lastig. De kleuren van de kleding zou ik zelf niet uitgekozen hebben, maar nu kwam ik er wel achter ze me erg leuk staan. De make-up was mooi gedaan, al moet ik er nog wat handigheid in krijgen om het ook zo te kunnen doen. Ik vind de metamorfose zeer geslaagd. Een superleuke ervaring en heel fijn om jezelf eens lekker in het zonnetje te zetten.”