Mignon

Zien: Mignon krijgt een nieuwe look in de Vriendin-metamorfose

Mignon houdt wel van een uitdaging. “Ik ben vooral benieuwd welke kleuren oogschaduw me mooi staan.”

Even voorstellen

Mignon (27)
Werk: juf in het basisonderwijs
Hobby’s: wielrennen, mountainbiken, koken, yoga, tennis, op vakantie gaan en borrelen met vriendinnen

Make-up

Visagist Steven: “Vooral paarse oogschaduwtinten staan Mignon goed, omdat die haar blauwe oogkleur versterken. Bovendien is paars een lekker fris lentekleurtje. Ik dep allereerst wat paarse oogschaduw in de buitenste ooghoeken. Met een blendingkwast veeg ik de kleur uit naar de binnenste ooghoeken. Zo ontstaat een mooie kleurovergang. Met donkerpaars oogpotlood trek ik een lijn langs de bovenste wimperrand. Ik vervaag het lichtjes met de blendingkwast, waardoor de lijn zachter wordt. Dit geeft meer dimensie aan de ooglook. Het potlood breng ik ook aan in de onderste waterlijn, voor meer pit en een smokey effect.

Mignon draagt graag eyeliner, maar weet niet hoe dik ze de lijn moet zetten. Mijn tip is om ’m niet te dik te zetten. Anders zie je een zwarte rand boven je ogen wanneer je ze open hebt en dat is niet zo mooi. Breng de lijn dus zo dun mogelijk aan, dan zie je ook nog een stukje ooglid. Dat creëert een open, frisse blik.”

Lees ook: Miranda krijgt een nieuwe look in de Vriendin-metamorfose

Haar

Haarstyliste Wanda: “Mignon is blij dat haar haar weer iets langer begint te worden, dus ik haal niets van de lengte af. Wel knip ik wat lagen voor meer luchtigheid, bovendien valt het haar hierdoor niet zo zwaar langs haar gezicht. Ook knip ik een speelse lok, die mooi langs haar gezicht valt. Ik kleur de aanzet én lengte van het haar in een mokkatint met blonde gloed. De punten krijgen een mokkablonde kleur met parelmoeren gloed. Dat parelmoer haalt het gele uit de highlights die ze al in haar haar had zitten.

Met de stijltang maak ik een mooie slag in het haar. Ik verdeel het eerst in plukken, die ik een voor een in de stijltang klem, waarna ik de tang honderdtachtig graden draai. Ik fixeer deze beach waves met haarlak.”

En dat leidt tot dit prachtige resultaat.

Mignon 1

Ook meedoen? Geef je op voor de Vriendin-metamorfose.

Wat vindt Mignon ervan?

“Echt ge-wel-dig, deze metamorfosedag! Ik zou het iedereen aanraden, zo’n fijn en relaxed dagje. Mijn haar vond ik superleuk, vooral de parelmoeren kleur. Dat zou ik zelf niet zo snel gekozen hebben. De kapster heeft me goede tips gegeven over hoe ik mijn haar in model kan föhnen en hoe ik het op verschillende manieren kan stylen. De kleding vond ik heel leuk. Zelf draag ik ook wel vaak felle kleuren, afgewisseld met zwart en wit. Het groene bloesje heb ik zelfs meteen gekocht! De make-up was gewaagd, maar wel heel stoer. Ik kreeg er een beetje een zonnig festivalgevoel van: lekker fel en vrolijk.”

Productie: Whitley Volger. Kapper: Jon Karelse Intercoiffure, www.jonkarelse.nl. Visagie: Steven Vliegenthart, make-up artist bij M.A.C, www.maccosmetics.nl. Foto’s: Cees Rutten. Styling: Esther Loonstijn. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *