beauty make-up lippenstift

Dit zijn de grootste make-up missers (en zó voorkom je ze)

Make-up aanbrengen kan soms best lastig zijn. Grote kans dat jij een van deze ‘fouten’ maakt. Wij leggen uit hoe je die voorkomt.

Te donkere wenkbrauwen

Je wilt niet dat mensen eerst naar je wenkbrauwen kijken en dan pas naar de rest van je gezicht. Het gaat mis als je een wenkbrauwpotlood of -poeder kiest in de kleur van je hoofdhaar. Samen met de kleur van je wenkbrauwharen pakt dat altijd donkerder uit. Kies daarom een tintje lichter dan je eigen haarkleur voor een natuurlijker effect. En dan: poeder of potlood? Wenkbrauwpoeder gaat in tegenstelling tot een potlood of liner niet op de huid zitten, maar tussen de haartjes. Dat oogt wat natuurlijker. Gebruik altijd (kleurloze) wenkbrauwgel als finishing touch: die zorgt ervoor dat de haartjes op hun plek blijven zitten en verwijdert overtollig poeder.

Lees ook: Wil je vollere wenkbrauwen? Gebruik een stuk zeep

Verkeerde kleur foundation

Test foundation niet op je hand, maar op je kaaklijn. Je handen worden namelijk de hele dag blootgesteld aan licht en je smeert ze vast minder trouw in met SPF, waardoor ze donkerder zijn dan je gezicht. Natuurlijk zitten er ook kleurverschillen in je gezicht: voorhoofd, neus en kin zijn donkerder omdat die uitsteken en eerder verkleuren door de zon. Je nek en de huid onder je ogen zijn lichter. De huid van je kaaklijn zit daar qua kleur tussenin, dus dit is de beste plek om de kleur te testen.

Tip: Verkeerde kleur? Niet meteen weggooien! Je huid is in de winter lichter dan in de zomer, dus hij komt vast nog van pas. Of meng de kleuren als je er net tussenin zit. Is hij echt een stuk donkerder? Gebruik ’m dan als bronzer/shaper.

Bronzer over je hele gezicht

Bronzer geeft warme en diepte aan je gezicht. Maar als je ’m over je hele gezicht aanbrengt, lijk je al snel oranje. Gebruik hem alleen op de uitstekende delen in je gezicht, zoals je neus, voorhoofd, kin en wangen, voor een natuurlijk, sunkissed resultaat. Breng met een grote, volle kwast aan voor een transparant effect.

Highlighter op de verkeerde plekken

De nieuwste beautyrage: highlighter op het puntje van je neus. Highlighter accentueert de plekken waar je het aanbrengt. Tenzij je je neus in de schijnwerper wilt hebben, moet je die dus vooral niet daar gebruiken. Dep wat net onder je slapen en op je wenkbrauwbot, jukbeenderen en cupidoboog.

Onnatuurlijke ‘nude’ lippen

Perfecte ‘nude’ lippen laten je lippen voller lijken, maar niet als je de verkeerde kleur kiest. Het mooiste effect krijg je door lipstick in de kleur van je lippen te
kiezen. Zo’n lipstick frist de kleur op en maakt je lippen wat mooier en sprekender.

Lees ook: Perfect voor de herfst: zó maak je brons- en koperkleurige smokey eyes

Foto: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen