Gina

Zien: Gina (45) krijgt een nieuwe look in de Vriendin-metamorfose

Gina wil haar ogen meer laten spreken. “Welke kleuren moet ik gebruiken?” Ons metamorfose-team geeft haar een compleet nieuwe look.

Even voorstellen

Gina (45)
Relatie: getrouwd met Wibout (46)
Kinderen: Jesse (10)
Werk: bij de overheid
Hobby’s: zingen in een dames popkoor en wandelen

Make-up

Visagist Steven: “Gina is gewend om donkere oogmake-up te gebruiken. Ik ga juist voor zachte bruine en gouden tinten. Die laten haar bruine ogen meer spreken. Ik gebruik twee verschillende goudtinten op haar oogleden: een glitter- en een metallic variant. Samen geven ze een rijke, volle kleur. Op haar arcadeboog gebruik ik een matte beigebruine tint. Die versterkt het goud. Langs haar bovenste wimperrand trek ik een lijn met bruine eyeliner, die geeft haar wimpers meer volume en is niet zo hard als zwart. De onderste wimperrand kleur ik in met een goudkleurig oogpotlood, dat geeft extra sprankeling aan de look.”

Haar

Haarstylist Johan: “Ik heb Gina’s haar niet geknipt omdat dit pas geleden was gedaan. Ze kleurt haar haar zelf en omdat de kleur daar dan ophoopt, was het nu erg donker geworden, tegen het zwarte aan. Met een ontkleuringsproduct maak ik de punten lichter. Hierna kleur ik het met een chocoladebruine spoeling weer in. Dit haalt het heel donkere uit haar haar en geeft het meer diepte. Ik verzorg haar krullen met de Crème de boucles van Kérastase. Die zorgt er ook voor dat haar krullen niet pluizen. Hierna föhn ik het met de diffuser, waardoor haar mooie krullen tevoorschijn komen. Voor de tweede look [volgorde foto’s checken] föhn ik de krullen uit, hierna maak ik het haar licht vochtig en droog ik het weer met de diffuser. Hierdoor krijgt Gina net een andere krulbeweging in het haar. Ik fixeer haar coupe met haarlak.”

Lees ook: Zien: Angie straalt helemaal na de Vriendin-metamorfose

En dat leidt tot dit prachtige resultaat.

Gina (1)

Ook meedoen? Geef je op voor de Vriendin-metamorfose.

Wat vindt Gina ervan?

“Wat een leuke, bijzondere dag. Ik gebruik al jaren dezelfde make-up en ook nog op dezelfde manier, dus ik kon wel wat tips gebruiken. Mijn uitgeföhnde haar vond ik minder leuk: ik heb een rond gezicht en ben gewend aan mijn krullen. De kleur is iets lichter, dit maakt mijn uitstraling wat zachter. De kleding, vond ik erg kleurrijk. Daar zou ik zelf niet zo snel voor kiezen. Maar de combinaties die de styliste me liet zien, waren wel verrassend leuk. De make-up was fantastisch! Ik vind de metamorfose zeker geslaagd. Ik voelde me een filmster voor een dag.”

Productie: Whitley Volger. Kapper: Jon Karelse Intercoiffure, www.jonkarelse.nl. Visagie: Steven Vliegenthart, make-up artist bij M.A.C, www.maccosmetics.nl. Foto’s: Cees Rutten. Styling: Esther Loonstijn. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen