Hilla

Gebruik jij je foundation op de juiste manier?

Gebruik jij regelmatig een foundation? En op welke manier doe je dat dan? Lang niet iedereen weet precies wat nu het doel is van dit belangrijke laagje make-up, en lang niet iedereen gebruikt het dan ook op de juiste manier.

Zonde, want met foundation die niet goed wordt gebruikt bereik je vaak een averechts effect. Maar wat is nu eigenlijk precies de juiste manier van gebruik?

Zoek naar de perfecte kleur

Het idee achter foundation is dat deze de natuurlijke kleur van je huid extra goed uit laat komen. Dat kan echter alleen het geval zijn als je foundation ook precies die kleur heeft. Dat is dus de belangrijke eerste stap bij het uitkiezen van een foundation: precies de juiste kleur vinden.

Gelukkig hebben de meeste merken tegenwoordig een heel breed assortiment aan kleuren, en kun je meestal een tint vinden die vrijwel exact met de kleur van jouw gezicht overeenkomt. Anders dan veel mensen denken, vind je die kleur niet door hem op je hand uit te proberen. Bij de meeste mensen heeft die echt niet precies dezelfde kleur als het gezicht. Een klein beetje op je kaaklijn aanbrengen helpt je beter om in te schatten of je goed zit.

Zie je wat pips, dan kan de verleiding groot zijn om een wat donkerdere kleur te gebruiken. Zie je er meteen uit alsof je lekker in het zonnetje hebt gelegen! Doe dat vooral niet. Een foundation is een basis, een manier om je gezicht te egaliseren. Niet om hem in zijn geheel te bronzen. Dat doe je met een, de naam zegt het al, bronzer, en dan alleen op wat strategische plekken. Breng je een te donkere foundation over je hele gezicht aan, dan ziet dat er onnatuurlijk uit, en zie je duidelijk kleurverschil tussen je nek en je gezicht. Niet doen, dus. Het kan om deze reden ook goed zijn om minimaal twee tinten foundation in huis te hebben: eentje voor de zomer, eentje voor de winter. Je huid heeft gedurende het jaar namelijk meestal niet continue dezelfde kleur.

Hoe breng je hem aan?

Foundation aanbrengen met je vingers kan, maar beter is het om foundation kwasten of een sponsje te gebruiken. Daarmee bereik je een veel egaler effect. Gebruik altijd een dun laagje, zodat het natuurlijk blijft ogen. Anders dan veel mensen denken is een foundation in principe niet geschikt om grote onzuiverheden en duidelijke vlekjes weg te werken. Een concealer bevat veel meer dekking, en deze kun je dus het best gebruiken op de plekken waar dat nodig is. Een foundation is er om te egaliseren, waarbij je kunt kiezen tussen een lichte of juist zwaardere dekking. Het echte camoufleren, daarvoor is een foundation in principe niet bedoeld.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met de Bijenkorf.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.