Ontwerp Zonder Titel (13)

Zien: Esther (48) krijgt een nieuwe look in de Vriendin-metamorfose

Haarstylist Johan Karelse van kapsalon Jon Karelse Intercoiffure in IJsselstein laat samen met zijn team (Denise en Wanda) en make-up artist Steven Vliegenthart van M.A.C zien hoe Esther (48) het mooiste uit haarzelf kan halen.

Even voorstellen

Esther (48)
Relatie: getrouwd met Dave (48)
Kinderen: Damian (19), Sophie (17) en Yustin (14)
Werk: schoonheidsspecialiste
Hobby’s: creatief bezig zijn

Visagist Steven

“Omdat Esthers ogen wat dieper liggen, dep ik op haar oogleden een lichte, huidkleurige oogschaduw met perzik ondertoon. Deze kleur versterkt haar blauwe ogen en haalt ze optisch meer naar voren. Voor wat diepte gebruik ik in haar arcadeboog een tauperoze tint. Met donkerbruin oogpotlood trek ik vanaf de buitenste ooghoeken een lijntje tot het midden van het ooglid. Dit lijkt een beetje op de wing van een eyeliner – het geeft meer dimensie en ook dit trekt haar ogen optisch meer naar voren.

Verder gebruik ik bij Esther de Face and body foundation van M.A.C Studio. Die geeft een subtiel, maar sprankelend resultaat. Hij dekt lichtjes. Eventuele plekjes kun je makkelijk met een concealer wegwerken.

Tot slot gebruik ik een crèmeblush voor een frisse blos. Die werkt fijn omdat je ’m met je vingertoppen kunt aanbrengen, wat een mooi en natuurlijk resultaat geeft. Mijn truc voor blush: je brengt hem aan op het gedeelte dat naar voren komt als je glimlacht. Vervaag schuin naar boven, richting de bovenkant van je oor.
lk ben fan van de Love me lipsticks van M.A.C, ze zijn supergoed gepigmenteerd, hebben een satijnen glans en bevatten verzorgende arganolie. Ik gebruik bij Esther een perzik-koraalkleur. Haar lippen heb ik vooraf ingekleurd met een roze-kaneelkleurig lippotlood. Dit zorgt voor meer diepte.”

Haarstylist Johan

“Esther was al een tijdje niet meer naar de kapper geweest, wel heeft ze haar haar tussentijds gekleurd. Ze is grijs aan het worden, daarom kies ik voor een haarkleuring met asgouden gloed. Die geeft warmte en dekt grijs goed. Verder haal ik best een stuk van de lengte af en knip ik lekker veel lagen. Dit creëert meer beweging in het haar. Ook de asymmetrische lok geeft een speelse touch. Ik föhn Esthers haar steil om het mooi glad te krijgen. Hierna draai ik met een krultang her en der wat plukken in voor meer slag.”

En dat leidt tot een prachtig resultaat:

Productie: Whitley Volger. Kapper: Jon Karelse Intercoiffure. Visagie: Steven Vliegenthart, make-up artist bij M.A.C. styling: Esther Loonstijn. Foto’s: Cees Rutten. Alle prijzen en verkrijgbaarheid onder voorbehoud.

Wat vindt Esther ervan?

“Wat een leuke dag, ik ben blij dat ik eraan mee mocht doen. Ook met mijn haar ben ik blij: ik heb het inmiddels alweer in dezelfde kleur laten verven. De kapper had het prachtig in model gebracht en omdat het zo goed geknipt is, kan ik het nu ook makkelijk zelf op die manier stylen. De make-up was erg mooi gedaan. Ik heb veel gehad aan de tips van de visagist en pas ze ook regelmatig toe. Thuis reageerden ze allemaal superenthousiast:: ik leek wel een filmster, zeiden ze.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.