horloge mobiel telefoon

Een dameshorloge als eyecatcher

Het horloge wordt vaak gezien als een praktisch onderdeel van je outfit. En dat klopt natuurlijk: je hebt de tijd zo altijd bij de hand. Maar een horloge is veel meer dan alleen maar praktisch. Wist je dat je het zelfs als de eyecatcher van je outfit kunt dragen?

Volg de trends

Als je op zoek gaat naar een echte eyecatcher is het handig om te weten wat momenteel de trends zijn op het gebied van horloges. Wanneer je om je heen kijkt valt vast op dat de wat grotere klokken momenteel populair zijn. Horloges met een diameter van meer dan 3,6 centimeter zijn eerder regel dan uitzondering. Als je je horloge voor dames als eyecatcher wilt dragen, kan het de moeite waard zijn om in deze trend mee te gaan. Met een klokje van deze grootte heb je geen andere sieraden meer nodig. Overigens zien we nu wel dat de trend wat ombuigt, richting iets kleinere exemplaren. Met 3,0 centimeter zijn de klokjes nog steeds redelijk groot, maar wel makkelijker te combineren met andere sieraden, zoals armbanden en ringen. Ook interessant om te zien is dat horloges steeds minder alleen maar gedragen worden vanwege de praktische reden dat je de tijd altijd bij je hebt. Het horloge wordt namelijk steeds vaker als sieraad gezien in plaats van gebruiksvoorwerp. Hierdoor draait het niet meer om het uurwerk, maar om de materialen er omheen. Uitstraling wordt dus een factor van belang!

De juiste combinatie

Wil je je horloge echt als onderdeel van je outfit gaan dragen? Dan zijn er een aantal zaken waar je op kunt letten. Wil je bijvoorbeeld dat alle aandacht voor je outfit naar je horloge gaat? Dan is het belangrijk om te kiezen voor een opvallend exemplaar en daarbij de rest van de outfit rustig te houden. Het laten opvallen van je horloge kun je doen door middel van kleur, maar ook door middel van bijvoorbeeld materialen en design. Zo heb je exemplaren met een langere band, die je een paar keer om je pols kunt wikkelen. Op deze manier wordt het sieraad dus direct een stukje breder en opvallender. Door te kiezen voor een felle kleur in combinatie met een wat kleuren betreft rustige outfit, weet je ook zeker dat de aandacht naar je horloge zal gaan. Een wat smaller horloge kun je daarnaast ook prima combineren met allerlei armbandjes en ringen, om een bohemien of juist chique look te creëren. Het is de moeite waard om te experimenteren met deze combinaties. Je zult merken dat je look hierdoor steeds weer een andere uitstraling heeft. Experimenteer ook eens met kleur. Misschien ben je niet echt van de statement sieraden, maar een horloge in een opvallende kleur zorgt voor een spannend detail in je outfit zonder dat het snel ‘over the top’ wordt.

In iedere situatie

Horloges kunnen dus flink opvallen. Maak daar gebruik van als je je outfit styled! Het fijne aan horloges is dat deze makkelijker in diverse situaties te dragen zijn dan sommige andere delen van je outfit. Zo kan een rokje dat je draagt tijdens een dagje uit net wat te kort zijn om er ook comfortabel in naar kantoor te kunnen. Dergelijke problemen heb je niet snel met een horloge. Zelfs hele sportieve exemplaren kunnen in combinatie met de juiste outfit in elke situatie tot hun recht komen. Door hun veelzijdigheid zijn horloges accessoires die de moeite waard zijn om aan te schaffen. Wat betreft prijzen en merken is er ook heel wat variatie mogelijk. Zo hebben grote merken zoals Tommy Hilfiger, Armani en Michael Kors horloges in hun lijn. En wil je praktisch gebruik en design combineren? Schaf dan ook een smartwatch aan, waarmee je niet alleen je mail kunt checken, maar ook je stappen kunt tellen. Want ook een praktisch horloge kan een mooie eyecatcher zijn!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Brandfield.