Metamorfose (7)

Zien: Dorret (41) krijgt een nieuwe look in de Vriendin-metamorfose

Dorret is vastgeroest in haar make-upgewoontes, ze is benieuwd hoe ze die kan doorbreken. “En ik zou ook wel willen weten hoe ik er wat minder vermoeid uit kan zien.”

Even voorstellen

Dorret (41)
Kinderen: 4
Werk: werkvoorbereider
Hobby’s: antieke spullen, naar de kringloop gaan, met de paarden lopen en met de kinderen op stap gaan

Make-over

Haarstylist Johan Karelse van kapsalon Jon Karelse Intercoiffure in IJsselstein laat samen met zijn team (Denise en Wanda) en make-up artist Steven Vliegenthart van M.A.C zien hoe je het mooiste uit jezelf kan halen.

Make-up

Steven: “Een pittige ooglook zal Dorrets oogopslag een stuk frisser maken. Ze gebruikt altijd groene oogschaduw, maar omdat ze ook al groene ogen heeft, laat dat haar oogkleur wat flets uitkomen. Mijn tip: gebruik altijd een contrasterende kleur, dat zorgt ervoor dat je ogen meer stralen.

Op haar oogleden gebruik ik een koperbronzen oogschaduw. Oudroze dep ik in de arcadeboog om het koperbrons iets te verzachten. Op de buitenste ooghoeken dep ik een bordeauxtint voor een mooie schaduw. In het midden van de oogleden, tegen de wimperrand aan, dep ik een witgouden tint. Dat geeft de look een sprankelende, glamoureuze touch. Om Dorrets wimpers voller te laten lijken, trek ik een dun, donkerbruin oogpotloodlijntje tegen de bovenste wimperrand.

Met zo’n zware en opvallende ooglook houd ik de lippen rustig: een gloss met fuchsia glitters geeft een subtiele, maar mooie sparkle.”

Haar

Wanda: “Ik zet bij Dorret een paar grove highlights, dus ik laat er veel ruimte tussen. Hierna geef ik het haar een mooie spoeling in een ijsparelmoerkleur. Dit matteert de goudtinten in haar haar, waardoor de kleur mooi natuurlijk oogt en grijs haar minder opvalt. De kleur blijft mooi als ze het wekelijks wast met zilvershampoo, zoals de Blond absolu bain ultra-violet van Kérastase.

Verder raad ik Dorret aan om haar haar een verzorgingsboost te geven met het haarserum Blond absolu cicaplasme: voor het slapengaan breng je dit aan. Het maakt je haar sterker en veerkrachtiger. Daarnaast is het ook een styling- en beschermingsproduct dat je haar beschermt tegen hete stylingtools tot 230 graden.

Qua styling draai ik acht plukken haar in de krultang. Die zet ik vast met een clip zodat ze kunnen afkoelen. Hierdoor blijven de krullen beter en langer zitten.”

En dat leidt tot dit prachtige resultaat.

Metamorfose (6)

Ook meedoen? Geef je op voor de Vriendin-metamorfose.

Wat vindt Dorret ervan?

“De dag was hartstikke goed geregeld. Wat een betrokken visagist en kappers! Ik vond mijn nieuwe haar erg leuk. De kleur is fris en fleurt goed op. De kleding was ook leuk, heel anders dan ik normaal zou dragen. De make-up was erg mooi, compleet anders ook. Helaas is het me niet meer gelukt mijn make-up op deze manier te doen, ik ben toch teruggevallen in mijn oude gewoontes. Toen ik thuiskwam, vonden mijn kinderen dat ik er supermooi uitzag . Ik leek wel een prinses, zei mijn jongste zoon.”

Lees ook: Zien: Ilse (39) straalt helemaal na de Vriendin-metamorfose

Productie: Whitley Volger. Kapper: Jon Karelse Intercoiffure, www.jonkarelse.nl. Visagie: Steven Vliegenthart, make-up artist bij M.A.C, www.maccosmetics.nl. styling: Esther Loonstijn. Foto’s: Cees Rutten. Alle prijzen en verkrijgbaarheid onder voorbehoud.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen