haar staart haarelastiekje

Deze accessoires kunnen je haar beschadigen!

We houden allemaal van ons haar, nietwaar? Het is wat ons karakter geeft.

Je bent misschien het type persoon dat elke week uren besteedt aan het goed verzorgen van je kostbare lokken met de juiste conditioners en serums, dus waarom zou je al je harde werk verpesten met de verkeerde accessoires? Er zijn inderdaad veel dingen die we uit onze haarroutine moeten bannen. Sommigen zullen je misschien zelfs verrassen. Je haar verzorgen is natuurlijk geen eenvoudige taak, en het gebruik van accessoires maakt het allemaal net een beetje makkelijker.

Maar gewoontes zoals het gebruik van een ruwe handdoek om over je haar en hoofdhuid te wrijven zodra je uit de douche komt, zijn een slechte manier om te beginnen met goede haarverzorging. Verminder de aangerichte schade! Ontdek hieronder een paar accessoires waar je voorzichtig mee moet zijn!

Haarspeldjes

Let goed op de kwaliteit van de haarspelden die je gebruikt. Om ervoor te zorgen dat ze je haar niet beschadigen, moet je ervoor zorgen dat ze een plastic eindkap hebben en dat ze worden beschermd door een film zodat ze niet aan je lokken gaan trekken en klemmen. Als dit het geval is, moet je ze weggooien en betere haarspeldjes zoeken. Deze spelden kun je namelijk wel gewoon gebruiken en zullen dus geen schade doen aan je haar.

Clip-in hair extensions

Clip-in extensions kunnen je echte haar verzwaren en op den duur je hoofdhuid beschadigen. Ze kunnen uiteindelijk je haar uittrekken en merkbare kale plekken en gaten achterlaten. Als je fan bent van deze extensions, gebruik ze dan zeker niet elke dag, zeker niet als je al dun haar hebt!

Vezelige handdoek

Er zijn zachte handdoeken en dan zijn er handdoeken die behoorlijk ruw aanvoelen op je huid. Zulke krassende handdoeken zijn natuurlijk prima, maar als je ze na het douchen krachtig over je haar wrijft, zullen de vezels alleen maar vast komen te zitten en de nagelriemen beschadigen. Je hebt dit misschien gehoord: niet wrijven! Knijp altijd voorzichtig in je haar als je het met een handdoek droogt! Zelfs de meest pluizige handdoek kan je haar beschadigen als je genoeg druk uitoefent!

Elastiche banden

Elastisch rubber of banden met kleine stukjes metaal moeten worden vermeden. Je haar kan vast komen te zitten en er pijnlijk uitgetrokken worden als je zulke banden probeert te verwijderen. Het voortdurend vastbinden van je haar in elastische banden in stijlen die te strak zijn, zal ook haaruitval verergeren. Kies banden van zachtere stoffen om wrijving te beperken.

Tassen met schouderbanden

Als je lang haar hebt, zal het gebruik van tassen met een soort riem die over je schouder gaat – zoals rugzakken, draagzakken, koerierstassen en zelfs tassen met dunne kettingriemen – de neiging hebben om haar vast te houden en breuken, kreukels, en schade aan te richten. Als je het type bent dat dergelijke tassen gebruikt, zorg er dan voor dat je eerst je haar vastmaakt, zodat er geen kans is dat je lokken verstrikt raken onder een zwaar gewicht.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met mamayel.nl.