Canva1 2021 12 23t132748.341

Cosmediate is dé plek voor informatie over cosmetische behandelingen

We kennen anno 2021 allemaal wel iemand die cosmetisch iets aan zichzelf heeft laten doen, of dat overwegend voornemens is. Maar helaas zijn er vandaag de dag nog steeds veel klinieken die behandelingen uitvoeren waar het personeel eigenlijk niet (goed) voor opgeleid is.

Cosmediate brengt hier nu echter verandering in. De naam zegt het dan ook al: Cos-mediate; een mediator voor de cosmetische industrie. Bij Cosmediate draait alles om het transparant en veilig maken van de cosmetische branche. Een platform dat eerlijke informatie biedt over alle mogelijke cosmetische behandelingen in deze helaas soms nog wat ondoorzichtige industrie.

Zo vind je er geen bevooroordeelde informatie (zoals je die wél vindt op de eigen website van een kliniek) met enkel lovende berichten over hoe strak en jeugdig je er weer uit zult zien na een bepaalde behandeling. Cosmediate biedt je informatieve pagina’s met onder andere de voor- en nadelen, behandelprocedures, beoogde hersteltijd en verwachte resultaten, zodat elke geïnteresseerde consument een weloverwogen keuze kan maken in het brede scala aan cosmetische mogelijkheden. Bovendien worden er bij elke behandeling alternatieven aangeboden, wat erg handig is voor het geval je na het lezen van de uitgebreide informatie toch een stapje terug wilt nemen / toch iets minder ingrijpends wilt / .

Niet alleen Botox en Injectables

De meest bekende – en ondergane – behandelingen zijn toch wel botox en fillers, mede door de familie Kardashian die er niet vies van is. Maar hier blijft het echter niet bij. Op Cosmediate vind je bijvoorbeeld ook informatie over behandelingen zoals de Brazilian Butt Lift (die wederom door dezelfde bekende familie aan populariteit heeft gewonnen) of een Mommy Makeover, een moderne term die slaat op een combinatie van plastisch-chirurgische ingrepen die kunnen helpen je lichaam te herstellen na veranderingen als gevolg van zwangerschap, bevalling en borstvoeding.

Ook voor mannen is er echter genoeg te vinden op het platform. Zo krijgen de meeste mannen op een bepaald moment in hun leven te maken met kaalheid, waar ze steeds vaker iets aan willen – en tevens kunnen – doen. De FUE haartransplantatie methode is bijvoorbeeld een regelmatig opgezochte haartransplantatie procedure, waarbij haar uit de gebieden met meer haargroei op het hoofd (meestal de achterkant van het hoofd) wordt weggehaald en één voor één wordt getransplanteerd naar gebieden met weinig of geen groei. Voornamelijk een lange procedure, waar mannen dus ook op Cosmediate alle ins en outs over kunnen lezen.

Grootse toekomstplannen

Cosmediate biedt nu nog voornamelijk een informatief platform voor consumenten die op zoek zijn naar meer voorlichting over cosmetische behandelingen. Maar staat er nog veel op de planning van het platform. Zo zijn er namelijk een hoop kwalitatieve klinieken en goed opgeleide artsen in Nederland die hun vak met expertise uitoefenen. Echter is dit helaas nog steeds niet de norm in Nederland, en horen we wederom vaak genoeg horrorverhalen over mislukte behandelingen. Het cosmetisch behandelen is een precair werk, waarbij veel fouten gemaakt kunnen worden en goed opgeleide en gecertificeerde artsen dus zeer belangrijk zijn.

Na voldoende informatie inwinning zul je als bezoeker van Cosmediate een weloverwogen keuze willen maken en wellicht een behandeling willen inboeken bij een kwalitatieve arts of kliniek. Om deze reden zal Cosmediate zich de komende maanden focussen op het aansluiten van alle kwalitatieve artsen en klinieken in Nederland. Hebben ze niet genoeg expertise? Zijn ze niet aangesloten bij een beroepsvereniging? Of zijn ze niet gecertificeerd? Dan hoef jij je geen zorgen te maken want die klinieken worden bij voorbaat al uitgesloten van het platform. Zo zul je door Cosmediate dus een weloverwogen keuze kunnen maken en ook daadwerkelijk bij een erkende kliniek terecht kunnen komen. Op deze manier zorgen ze ervoor dat – als je dan toch besluit om een cosmetische behandeling te ondergaan – je de juiste verwachtingen hebt, je in een kwalitatieve kliniek belandt en jouw behandeling het meer dan waard zal zijn!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Cosmediate.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.