Angie

Zien: Angie straalt helemaal na de Vriendin-metamorfose

Angie is benieuwd hoe ze meer volume in haar haar krijgt. “En hoe krijg ik mijn wenkbrauwen mooi in model?” Wij leggen het uit.

Even voorstellen

Angie (38)
Werk: verpleegkundige in de jeugdgezondheidszorg
Hobby’s: basgitaar spelen, aikido en schrijven

Make-up

Visagist Steven: “Angie’s oogvorm loopt iets naar beneden waardoor ze weleens de opmerking krijgt dat ze verdrietig kijkt. Heb jij hier ook last van? Gebruik dan ivoorwitte oogschaduw met glitters op je oogleden. Deze lichte, glanzende tint laat je ogen stralen en maakt ze optisch groter. Gebruik in je arcadeboog een matte, nuderoze tint. Kijk vooruit en maak net iets boven je ooglid een boogje. Hiermee lift je je ogen waardoor die verdrietige uitstraling wegvalt. Met een bronsbruin oogpotlood trek je zowel tegen de bovenste als onderste wimperrand een dunne lijn die je vervaagt. Ook dit maakt je ogen groter. Zet tot slot met een huidkleurig oogpotlood een lijn langs je traanbuis. Dit geeft een frisse blik en maakt je ogen groter. Voor wat kleur in je gezicht, stift je je lippen knalrood.”

Wenkbrauwen tekenen

“Omdat je ogen rond van vorm zijn, ben je geneigd om je wenkbrauwen na het hoogste punt omlaag te laten lopen, maar hierdoor trek je ook je ogen naar beneden waardoor ze gaan ‘hangen’. Na het hoogste punt teken je je wenkbrauwen lichtjes naar beneden waarna je je wenkbrauw recht laat lopen. Dit opent én lift je ogen.”

Haar

Haarstyliste Denise: “Ik knip allereerst een stuk van Angie’s haar af zodat er een lange bob ontstaat die iets langer is van voren. Zo komt er ook meteen wat slag in het haar en lijkt het voller. Om deze slag te benadrukken, droog ik haar vochtige haar met een diffuser. Hierna maak ik met de krultang nog her en der wat extra slag in het haar. De slag in het haar laat haar ietwat smalle gezicht voller lijken. Qua kleur heb ik gekozen voor een warmbruine basis, in de lengtes zit juist een lichtbruine kleur. Zo creëer ik een natuurlijke balayage, oftewel een mooi kleurverloop in haar haar. Dit geeft ook optisch meer volume in de coupe van Angie.”

Lees ook: Zien: Patty krijgt een nieuwe look in de Vriendin-metamorfose

En dat leidt tot dit prachtige resultaat.

Angie (1)

Ook meedoen? Geef je op voor de Vriendin-metamorfose.

Wat vindt Angie ervan?

“Het was een superleuke dag! Ik heb alleen maar positieve reacties gehad op mijn metamorfose. Vrienden zeiden dat ik nu meer op mezelf lijk. Ik heb mijn hele leven lang haar gehad, dus het was even wennen dat er zo’n stuk werd afgeknipt. Ik begrijp niet waarom een kapper me nooit eerder een korter kapsel heeft aangeraden, dit staat me veel leuker! Het lukt me prima om het thuis zelf in model te brengen. Het kost me maar een paar minuten. De styliste gaf me goede tips. Vooral over welke kleuren ik wel en niet kan dragen. Een grote verrassing voor mij was de kleur donkerblauw. Ik dacht altijd dat blauw mij niet staat, maar de kobaltblauwe jurk die ik aankreeg, vond ik heel mooi. De make-up was mooi gedaan. Ik heb goede tips gekregen die ik nog elke dag toepas.”

Productie: Whitley Volger. Kapper: Jon Karelse Intercoiffure, www.jonkarelse.nl. Visagie: Steven Vliegenthart, make-up artist bij M.A.C, www.maccosmetics.nl. Foto’s: Cees Rutten. Styling: Esther Loonstijn. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen