sieraden ringen

5 tips van de juwelier: hoe houd je sieraden langer mooi?

Mensen die sieraden dragen, dragen ze meestal dagelijks. Ze houden de sieraden om tijdens het slapen, douchen en sporten. Vaak zie je dat sieraden na een tijdje minder mooi worden.

In dit artikel geeft juwelier je 5 tips om dit te voorkomen. Want doffe sieraden, dat wil je natuurlijk niet!

Tip 1: spuit geen parfum op je sieraden

Dit klinkt misschien logisch, maar in de praktijk blijkt dan mensen ongemerkt vaak parfum op hun sieraden spuiten. Hoe vaak gebeurt het niet dat je make-up is gedaan, haar in de lak zit en je je party outfit aanhebt. De laatste stap is dan dat spraytje parfum. Een spraytje in je nek en op je polsen, en voor je het weet zitten je ketting, ringen en armbanden onder de parfum. , Zonde! Dit zorgt er namelijk voor dat je sieraden snel dof worden. Je kunt dit het beste voorkomen door eerst parfum op te spuiten voordat je de sieraden omdoet. Niet alleen parfum, ook haarlak, make-up en zeep kunnen ervoor zorgen dat je sieraden dof worden.

Tip 2: sieraden af tijdens het slapen, douchen en zwemmen

Het is misschien het makkelijkst om alles om te houden, maar tijdens het slapen lig je niet stil. Tijdens het draaien gaat je sieraad schuren en het kan zelfs blijven haken. Dit kan leiden tot kleine krasjes of een doffe kleur. Als je sieraden mooi wilt houden, is het een kleine moeite om ze voor de nacht af te doen. Niet alleen tijdens het slapen, ook tijdens het douchen kunnen sieraden dof worden, maar als je ervoor zorgt dat er niet al te veel shampoo op de sieraden terecht komt, blijft de schade beperkt. Wat je echter wel moet vermijden is chloorwater. Dus als je naar het zwembad gaat is het aan te raden alle sieraden af te doen.

Tip 3: ga voor sieraden van kwaliteit

De kwaliteit van het sieraad speelt natuurlijk een grote rol bij het snel dof en lelijk worden. Ga dus altijd voor goede kwaliteit zodat je sieraad langer meegaat. Hier hangt meestal een prijskaartje aan, maar als het sieraad lang mooi blijft, bespaar je uiteindelijk ook geld. Als je een goedkopere variant kiest, die na een half jaar lelijk is waardoor je weer wat anders koopt, ben je uiteindelijk duurder uit.

Tip 4: bewaar je sieraden op de juiste plek

Ik denk dat iedere vrouw wel een bakje op de slaapkamer heeft waar verschillende sieraden in zitten. Dit is voor de sieraden zelf niet de beste plek. Doordat je ze allemaal in één bakje bewaart, raken ze in de knoop. Als je ze dan weer uit de knoop wilt halen, schuren de sieraden langs elkaar. Dit zorgt voor kleine krasjes en beschadigingen. Bewaar sieraden dus altijd in een sieradendoos of aan een rekje waar kettingen, armbandjes en ringen een apart hoekje hebben. Zo blijven ze het langst mooi.

Tip 5: maak regelmatig je sieraden schoon

Ik weet het, niet echt het leukste taakje. Maar je sieraden regelmatig schoonmaken is erg belangrijk als je wil dat ze lang mooi blijven. Sieraden poetsen kan met veel verschillende middelen. Bijvoorbeeld zilverpoets maar ook met iets wat iedereen wel in huis heeft zoals soda in combinatie met aluminiumfolie.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met www.vanarensbergen.nl