Focaccia Recept

Dit simpele & smaakvolle Italiaanse focaccia recept is om te smullen

Een geurige Italiaanse klassieker die je keuken in een Toscaanse bakkerij verandert: focaccia. Dit basisrecept is verrassend eenvoudig en oh zo smakelijk.

Italiaanse focaccia recept

Ingrediënten focaccia recept:

Bereidingstijd: 2 uur en 30 minuten (inclusief rijstijd)

Voor: 4 personen

focaccia recept

Bereidingswijze:

  1. Meng de bloem, gist, suiker en zout in een grote kom.
  2. Voeg het water en 50 ml olijfolie toe en kneed tot een glad deeg.
  3. Laat het deeg in een ingevette kom onder een vochtige doek 1 uur rijzen op een warme plek.
  4. Druk het gerezen deeg op een ingevette bakplaat uit tot ongeveer 2 cm dikte.
  5. Druk kuiltjes in het deeg met je vingers en bestrijk het met olijfolie. Strooi er naar smaak grof zeezout en rozemarijn over.
  6. Laat het deeg nogmaals 30 minuten rijzen.
  7. Bak de focaccia in een voorverwarmde oven op 220°C voor 20-25 minuten, tot goudbruin en knapperig.

Met dit eenvoudige recept haal je de zon en smaken van Italië in huis. Focaccia is veelzijdig en ideaal als bijgerecht bij soepen, pasta’s of gewoonweg om zo van te genieten. Buon appetito!

Tip van Vriendin

Ontdek in De klassieke Italiaanse keuken hoe Marcella Hazan het gevoel, de geuren en de smaak van echt Italiaans eten tot leven brengt. Met meer dan 500 recepten en uitgebreide informatie over bereidingstechnieken en authentieke ingrediënten. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Lees ook: Dit simpele & verrukkelijke macaroni recept is dé hit op internet 

Foto: Getty Images
Tekst: Suzanne de Bakker

Marcella Hazan