Dit simpele & smaakvolle Italiaanse focaccia recept is om te smullen
16 april 2024
Een geurige Italiaanse klassieker die je keuken in een Toscaanse bakkerij verandert: focaccia. Dit basisrecept is verrassend eenvoudig en oh zo smakelijk.
Italiaanse focaccia recept
Ingrediënten focaccia recept:
- 500 gram bloem
- 7 gram droge gist
- 1 theelepel suiker
- 1 theelepel zout
- 300 ml lauw water
- 50 ml olijfolie, plus extra voor bestrijken
- Grof zeezout, rozemarijn of andere toppings naar smaak
Bereidingstijd: 2 uur en 30 minuten (inclusief rijstijd)
Voor: 4 personen
Bereidingswijze:
- Meng de bloem, gist, suiker en zout in een grote kom.
- Voeg het water en 50 ml olijfolie toe en kneed tot een glad deeg.
- Laat het deeg in een ingevette kom onder een vochtige doek 1 uur rijzen op een warme plek.
- Druk het gerezen deeg op een ingevette bakplaat uit tot ongeveer 2 cm dikte.
- Druk kuiltjes in het deeg met je vingers en bestrijk het met olijfolie. Strooi er naar smaak grof zeezout en rozemarijn over.
- Laat het deeg nogmaals 30 minuten rijzen.
- Bak de focaccia in een voorverwarmde oven op 220°C voor 20-25 minuten, tot goudbruin en knapperig.
Met dit eenvoudige recept haal je de zon en smaken van Italië in huis. Focaccia is veelzijdig en ideaal als bijgerecht bij soepen, pasta’s of gewoonweg om zo van te genieten. Buon appetito!
Tip van Vriendin
Ontdek in De klassieke Italiaanse keuken hoe Marcella Hazan het gevoel, de geuren en de smaak van echt Italiaans eten tot leven brengt. Met meer dan 500 recepten en uitgebreide informatie over bereidingstechnieken en authentieke ingrediënten. Voor meer informatie klik op onderstaande button.
De Klassieke Italiaanse keuken
Lees ook: Dit simpele & verrukkelijke macaroni recept is dé hit op internet
Foto: Getty Images
Tekst: Suzanne de Bakker