Woonkamer

Inrichten van jouw nieuwe appartement: onze tips!

Je gaat een nieuw (of misschien wel jouw eerste) appartement betrekken, spannend! Qua inrichting biedt dit natuurlijk een heleboel verschillende mogelijkheden, waarover je beslissingen moet nemen.

Hiervoor kun je een moodboard maken, bijvoorbeeld op Pinterest, een bezoek brengen aan een woonboulevard om te zien wat er allemaal mogelijk is, of een goed om je heen kijken wat anderen nou eigenlijk precies in huis hebben staan, aan de muur hebben hangen enzovoorts. We geven je graag nog een aantal tips!

Persoonlijke smaak

Smaken verschillen, dat geldt eigenlijk voor alles. Ook als het aankomt op de inrichting van jouw eigen huis. Misschien wil je wel graag de muren in verschillende kleuren schilderen, of kies je toch voor een veiligere (maar mooie optie) zoals renovlies behang? En hoe zit het eigenlijk met de vloer? Wil je een visgraat (deze vloeren zijn de laatste jaren ontzettend populair) of is een mooie laminaatvloer misschien meer jouw smaak. Allemaal dingen om over na te denken. Daarnaast moet je natuurlijk ook het budget dat je hebt in de gaten houden. Maak voor jezelf een begroting van wat je precies te besteden hebt en ga aan de hand daarvan rondkijken.

Kleurenschema

Kleuren hebben een grote invloed op de sfeer van een ruimte. Zachte pasteltinten kunnen een rustgevende sfeer creëren in de slaapkamer, terwijl levendige en gedurfde kleuren energie kunnen geven aan de woonkamer of studeerkamer. Pak je een kwast en ga je aan de slag met verf, laat je prachtig glasvliesbehang op de muren aanbrengen, of vind je juist een industriele look tof? Het is allemaal aan jou! Door het gebruik van verschillende accessoires kun je ook een andere sfeer aan een ruimte geven.

Verschillende texturen

Combineer zachte stoffen zoals fluweel en zijde met ruwere texturen zoals hout en rotan. Mix en match kussens, tapijten en gordijnen om een gezellige en uitnodigende omgeving te creëren. Zorg ook voor een beetje groen door planten in potten neer te zetten. Als je geen groene vingers hebt, zijn er ook mooie kunstplanten beschikbaar die de look en feel van echte planten nabootsen.

Meubels als basis

Meubels zijn de basis van je interieur. Kies voor meubels die passen bij jouw persoonlijke stijl en welke uiteraard voldoende comfort bieden. Overweeg om de boel een beetje georganiseerd en opgeruimd te houden door te kiezen voor voormultifunctionele meubelstukken. Denk bijvoorbeeld aan een salontafel met opbergruimte, of een uitschuifbare eettafel.

Dit artikel is niet afkomstig van de redactie.