haaruitval

Last van haaruitval in de zomer? Dít zou weleens de oorzaak kunnen zijn

Merk jij dat je meer haar verliest tijdens de zomermaanden? Dit zou weleens de oorzaak kunnen zijn van die vervelende haaruitval.

Haaruitval

Het is heel normaal dat je iedere dag haar verliest. Zo verlies je zo’n 50 tot 120 haren op een dag. Dit lijkt veel, maar er groeit tegelijkertijd ook weer nieuw haar aan. Waarschijnlijk valt het je dus niet eens zo heel erg op. In de zomerperiode is dit anders. Vooral de laatste weken of maand van de zomer kun je beduidend meer haar verliezen. Geen paniek, dit betekent niet dat je kaal wordt of dat er iets ernstigs aan de hand is. Deze haaruitval heeft alles te maken met de natuurlijke cyclus van je haar.

Lees ook: Last van haaruitval? Hier komt het door en zo verhelp of voorkom je het

Hitte

Doordat het in de zomer vaak erg warm is, houdt je hoofdhuid extra haar vast. Dit doet je hoofdhuid om verbranding door de zon tegen te kunnen gaan. Als de piek van de zomer is geweest en de temperatuur dus afneemt, laat je hoofdhuid dit haar langzaam los. Het resultaat hiervan is dat je dus meer haar zult verliezen. Niet schrikken, want deze haaruitval is seizoensgebonden en heeft te maken met de natuurlijke cyclus van je haar.

Lees ook: Zomervlekken: met deze tips komen ze uit je kleding

Foto: GettyImages
Bron: Dailymail.co.uk