beauty make-up lippenstift

Dít zijn de 8 meest gegooglede beautyvragen mét antwoord

​We googlen wat af. Alleen al vorig jaar waren er in Europa 3,3 miljoen beauty-gerelateerde zoekopdrachten. Dit is de top-8.

1. Hoe krul je je haar met een stijltang?

Je kunt het beste een stijltang met ronde buitenkant gebruiken. Spray een hittebeschermer in je haar en verdeel je haar in plukken (hoe dunner de pluk, hoe intenser de krul). Klem de pluk een paar centimeter van je haaraanzet tussen de tang. Draai de tang naar achteren terwijl je langzaam je haar erdoorheen trekt. Zet de gekrulde pluk vast met een clipje en laat afkoelen, dan blijft de krul er beter in. Schud je haar hierna los met je vingers of kam voorzichtig door met een grove kam. Fixeer met haarlak.

2. Hoe breng je blush aan?

Blush geeft je gezicht meer kleur en diepte. Kijk naar jezelf in de spiegel en lach. Hierdoor komt het deel van je gezicht naar voren waar je de blush aanbrengt: de appeltjes van je wangen. Vervaag richting je jukbeenderen voor een frisse, gezonde blos en meer vorm in je gezicht.

3. Hoe maak je make-upkwasten schoon?

Als je die dagelijks gebruikt, moet je ze elke week reinigen. Ze zitten namelijk vol make-upresten, huidschilfers en bacteriën. Maak de kwast vochtig, druppel er wat babyshampoo in en maak met je vingers schoon, of gebruik een brush cleaning pad: een siliconen tool vol noppen en ribbels waar je de kwast overheen wrijft. Spoel uit met lauwwarm water en laat horizontaal drogen op een theedoek. Zo blijven de haren mooi in model.

4. Hoe breng je mascara aan?

Duw met de borstelkop de mascara beetje bij beetje tegen je wimpers. Kam dan je wimpers zigzaggend door met de borstel. Zo verdeel je de mascara goed. Tot slot kam je je wimpers met de borstel vanaf de aanzet naar buiten, hierdoor worden ze mooi gesepareerd.

5. Wanneer breng je een primer aan?

Een primer gebruik je na je dagverzorging. Het is een soort basislaagje voor je make-up, waardoor het resultaat mooier en langer houdbaar is. Het laat je foundation beter zitten, matteert je huid, vervaagt poriën en vult rimpeltjes en oneffenheden op.

6. Hoe breng je nepwimpers aan?

Steven Vliegenthart, make-up artist bij M.A.C. en onze metamorfoses: “Pak met een pincet de kunstwimperboog en leg hem zo dicht mogelijk tegen je eigen wimpers aan. Kijk of het boogje van begin tot eind op je oogleden past. Als de wimper niet past, knip je hem op maat. Knip vanaf de buitenkant, zo behouden de nepwimpers hun vorm. Doe een druppel wimperlijm op de bovenkant van je hand. Pak de nepwimper met de pincet en doop de rand waar de wimpers aan geknoopt zijn in de lijm. Wacht 20 seconden. Plak hem eerst vast op het midden van je ooglid, dan de buitenkant en als laatste de binnenkant. Gebruik de achterkant van de pincet om hem goed aan te drukken. Geef zowel je eigen wimpers als nepwimpers een laagje mascara, hierdoor plakken ze tegen elkaar aan, wat een natuurlijk effect geeft. Et voilà: sprekende ogen!”

7. Hoe gebruik je een toner?

Een toner is een waterige substantie die je na het reinigen van je gezicht gebruikt. Hij verwijdert overgebleven zeepresten en zorgt ervoor dat je dag- of nachtverzorging die je hierna aanbrengt beter wordt opgenomen. Zelf doet toner ook veel goeds voor je huid, zo heb je hydraterende, kalmerende en zuiverende toners. Doe wat op een wattenschijfje en wrijf over je gezicht.

8. Hoe breng je vloeibare foundation aan?

Met een sponsje of kwast. Of met je vingers: door de warmte wordt de foundation vloeibaarder en is het resultaat minder dekkend dan wanneer je een sponsje of kwast gebruikt. Een vloeibare foundation geeft een natuurlijk resultaat. Hij dekt oneffenheden, maar je ziet je huid er nog wel ‘doorheen’. Door de textuur is het ideaal voor mensen met een droge huid.

Meest gegoogled tijdens de lockdown:

•Hoe knip je je eigen haar?

•Hoe kun je je haar sneller laten groeien?

•Hoe verwijder je acrylnagels?

Lees ook: dit zijn de 3 meest gegoogelde seksvragen mét antwoord

Lees Vriendin digitaal

Voor €6,50 per maand

Ja, dit wil ik!

042020 Digitaallezen Hp

Wist je dat je Vriendin ook digitaal kunt lezen? Bestel ‘m hier.